Doorgaan naar artikel
Manfield 175 jaar
24 oktober 2019

Manfield staat al 175 jaar voor stijl, klasse en kwaliteit. Op naar de 200 jaar!

Manfield staat al 175 jaar voor stijl, klasse en kwaliteit. De collectie van dit merkt kenmerkt zich al jaren door een luxe combinatie van basics en high fashion, voor zowel een zakelijke als een casual look. Speciaal voor onze verjaardag nemen we je mee door de geschiedenis van Manfield.

Terug in de tijd

Het van oorsprong Engelse familiebedrijf Manfield & Sons opende in 1844 de deuren van de eerste winkel in North Hampton. De Nederlandse markt bleef niet al te lang achter, want al vanaf 1900 slaagt ook de Nederlandse consumenten voor een paar stijlvolle schoenen bij Manfield. In dat jaar opende het eerste Nederlandse filiaal in de Amsterdamse Kalverstraat. De kwalitatief hoogwaardige schoenen gingen als warme broodjes over de toonbank waardoor snel vestigingen in Den Haag en Rotterdam volgden. De rest is geschiedenis!

Manfield vandaag

Manfield heeft afscheid genomen van haar Engelse roots, want het maakt sinds 2016 onderdeel uit van Termeer Schoenen. Toch zit deze afkomst nog altijd in ons DNA. De stijl, klasse en het oog voor detail. De Manfield formule is inmiddels uitgegroeid tot een keten van meer dan 45 winkels in Nederland, België en Duitsland. Bovendien shop je sinds 2004 ook online een paar stijlvolle schoenen bij Manfield. Wel zo handig!

Tijdloze stijl

Manfield gaat mee met de tijd. De collectie die je vandaag in onze winkels vindt, is heel anders dan de collectie die in 1844 in de winkel stond. Toch hebben ze wat met elkaar gemeen: stijlvolle schoenen van hoogwaardige kwaliteit. Stijl en klasse zijn namelijk tijdloos! Stijl is voor Manfield het doel en mode het middel. Met onze schoenen maak je een representatieve look af, maar daar stopt het voor ons niet. Ook de juiste accessoires en tas horen bij je outfit en koop je bij Manfield.

Collectie van nu

De collectie van nu heeft nog altijd die tijdloze stijl, maar dan wel met moderne details. Trends zoals animal print en western laarzen hebben hun weg naar de collectie weten te vinden. Ook vind je in de Manfield winkel verschillende lijnen. Zo is er het high fashion label Black Label, comfort label No Stress en ambacht label Heritage. Hierdoor is er voor iedereen een geschikte schoen te vinden bij Manfield. 

Op naar de 200 jaar Manfield!