Doorgaan naar artikel

Wat is Tax Free shopping?

Op uw meeste Nederlandse en Belgische aankopen betaalt u een bedrag van 21 procent aan btw (belasting toegevoegde waarde). Dit bedrag is verwerkt in het aankoopbedrag.
Niet-EU-burgers kunnen in aanmerking komen om het btw-bedrag terug te krijgen. Wij werken hiervoor samen met vatfree.com. Registreer uzelf op www.vatfree.com, of download de app voor ios en android, en doorloop deze drie stappen:

1. Vraag bij aankoop een factuur op naam, buitenlands adres en paspoortnummer of vraag een tax-free form waarop u de gegevens kunt toevoegen;
2. Ga vóór vertrek uit de EU naar de Douane om uw facturen te laten afstempelen;
3. Registreer uw afgestempelde aankoopfactuur op www.vatfree.com of via de app voor btw-teruggave en stuur ze op naar het volgende adres:

vatfree.com
P.O. Box 37234
1030 AE Amsterdam
The Netherlands

Vatfree.com regelt de terugbetaling aan btw en neemt contact met u op via e-mail. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.vatfree.com of telefonisch via +31 88 828 37 33
Let op: Om in aanmerking te komen voor btw-teruggave geldt een minimum aankoopbedrag. In Nederland en België is dit €50, in Duitsland is dit €25.

TAX-FREE SHOPPING VOOR MILITAIREN (IN NEDERLANDSE WINKELS)
Ook als Militair gestationeerd binnen de EU komt u in aanmerking om het btw-bedrag over uw aankopen terug te krijgen. Registreer uzelf op www.vatfree.com en doorloop deze drie stappen:

1. Vraag bij aankoop om een ‘Customs Tax Invoice’;
2. Laat de ‘Customs Tax Invoice’ afstempelen bij uw militaire basis;
3. Stuur uw afgestempelde ‘Customs Tax Invoice’ met de aankoopbon en een kopie van uw blauwe ID-kaart (digitaal) op naar vatfree.com.
Vatfree.com regelt de rest en neemt contact met u op voor de terugbetaling.
Adres:
vatfree.com administration
P.O. Box 37234
1030 AE Amsterdam
The Netherlands

Let op:
- Alleen artikelen vanaf €46 inclusief btw komen in aanmerking voor teruggave. Niet alle goederen komen in aanmerking: informeer hiernaar bij uw Militaire basis.
- Alléén winkels met een speciale vergunning kunnen een ‘Customs Tax Invoice’ uitgeven. Informeert u zich vooraf of de winkel waar u aankopen wilt doen of deze de mogelijkheid heeft een ‘Customs Tax Invoice’ te verstrekken.

TAX-FREE SHOPPING VOOR DIPLOMATEN (IN NEDERLANDSE WINKELS)
Wanneer u de diplomatieke status heeft - en woonachtig bent in de EU - kunt u onder bepaalde voorwaarden ook belastingvrij winkelen. Informeer hiernaar bij uw ambassade en de Belastingdienst. U kunt een OB100 formulier opvragen bij de Belastingdienst en deze na het verrichten van aankopen terugsturen naar de Belastingdienst voor verwerking.

ONZE SERVICE PARTNER VATFREE.COM
Met vatfree.com kunt u over al uw aankopen gemakkelijk de BTW terug vragen. Vatfree.com, in 2008 opgericht door de founders van Booking.com, regelt maandelijks de btw-teruggave voor duizenden reizigers en retailers. Meer informatie vindt u op www.vatfree.com