Doorgaan naar artikel
Schoenverzorging
14 februari 2024

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw schoenen is het belangrijk om je schoenen de aandacht te geven die ze verdienen. Op zoek naar een algemene verzorging om je schoenen te onderhouden? Met deze 3 stappen van Manfield geef jij je schoenen een opfrisser.

Alle tips en tricks

Beschadigde of vieze schoenen in je kast? Wij herkennen dit en iedereen maakt het mee. Geef jouw schoenen een opfrisbeurt met een paar eenvoudige tips en tricks en laat ze er weer als nieuw uit zien.

Elk materiaal verdiend een andere verzorging, laten wij nou net alle tips voor jou hebben om jouw favoriete paar schoenen weer mooi te maken. Lees nu de blog en laat jouw schoenen weer stralen!

Stap 1: Geef je schoenen een opfrisbeurt

Ook je schoenen verdienen een frisse start. Houd daarom eens een grote schoonmaak. Verzamel alle schoenen die volgens jou wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken. Let er wel op dat je de verschillende materialen op verschillende manieren schoonmaakt. Zo kun je gladleer prima borstelen en met een natte doek afnemen. Bij suède en nubuck is dit geen aanrader, hierbij kun je beter voor een borstel of een box gaan die speciaal voor dit materiaal is bedoeld.

Stap 2: Verzorg je schoenen

Nu je schoenen weer fris zijn, is het tijd om ze een goede opknapbeurt te geven. Kale neuzen staan natuurlijk niet zo fraai, breng daarom de kleur terug in je schoen met een geschikte schoenpoets. Schoenen met een doffe tint leven weer op met een verzorgen product, zoals wax, of een speciale spons waarmee je de glans terugbrengt. Veel van onze onderhoudsproducten zijn verzorgend én beschermend, waardoor je stap drie meteen kunt skippen. Wel zo handig!

Stap 3: Bescherm je schoenen

Zo, nu je schoenen schoon en opgeknapt zijn, is het de taak om dit zo te houden. Dit kan gedaan worden met verschillende soorten producten. De meeste schoenen zijn gebaat bij een water- en vuilafstotende spray, maar er zijn ook andere verzorgingsproducten die je schoenen goed beschermen, zoals een leather wax of een schoenpoets. Check altijd goed voor welke materialen de producten die jij in huis hebt geschikt zijn.