Doorgaan naar artikel
Onderhoudstips watervlekken verwijderen
17 november 2017

Vlekken in je favoriete suède laarzen of nubuck veterlaarsjes… Waarschijnlijk heel herkenbaar voor iedereen, vooral tijdens regenachtige dagen in Nederland. No worries!

Vlekken in je favoriete suède laarzen of nubuck veterlaarsjes… Waarschijnlijk heel herkenbaar voor iedereen, vooral tijdens regenachtige dagen in Nederland. No worries! Hier hebben wij een oplossing voor zodat je schoenen er binnen de kortste keren weer vlekkeloos uitzien. In onderstaande video geven wij je enkele tips om de waterschade op je schoenen te bestrijden.

Verzorging watervlekken op suède

Het lijkt tegenstrijdig, maar de enige manier om watervlekken op je schoenen te verwijderen is door er meer water op te doen. Daarna doorloop je de volgende stappen:

Maak de schoenen nat

Maak de watervlek natter en ook het gedeelte om de vlek. Gebruik dan de suède/nubuck borstel om de haartjes mooi naar één kant te borstelen zodat de haartjes recht overeind gaan staan. Mocht je te veel water hebben gebruikt, geen probleem. Dep dan de rest van het water droog over de gehele schoen door middel van een doekje.

Laat de schoenen één nacht opdrogen

Laat de schoenen één nacht opdrogen. Gebruik daarna nogmaals de suède/nubuck borstel om de haartjes één kant op te borstelen wanneer de schoenen volledig droog zijn.

Behandelen met een onderhoudsspray

Om de schoenen in te sprayen gebruik je de collonil carbon pro spray. Deze spray kan gebruikt worden voor elk materiaalsoort en beschermt de schoenen tegen water en vuil. Schud de spray goed voor gebruik. Spray de schoenen vervolgens gelijkmatig in op 20 cm afstand en laat de schoenen daarna even opdrogen. 

Meer tips & tricks tegen watervlekken

Zo, je schoenen zijn weer waterbestendig en kunnen er voorlopig tegenaan! Mocht je nog meer vragen hebben over vlekken in je schoenen of andere onderhoudstips, kom dan gerust langs in één van onze Manfield winkels bij jou in de buurt voor meer gratis advies!

Item 1 of 5