Doorgaan naar artikel
Onderhoudstips lakleer
08 september 2023

Van glimmende hoge laarzen en pumps tot stijlvolle loafers. Wij hebben verschillende lakschoenen in onze collectie zitten. Maar hoe kun je deze schoenen gemaakt van lakleer het beste onderhouden, zodat de schoenen langer gedragen kunnen worden?

Van glimmende hoge laarzen en pumps tot stijlvolle loafers. Wij hebben verschillende lakschoenen in onze collectie zitten. Maar hoe kun je deze schoenen gemaakt van lakleer het beste onderhouden, zodat de schoenen langer gedragen kunnen worden? Ieder paar schoenen verlangt namelijk naar de nodige liefde en aandacht. Wij leggen je daarom uit in het kort hoe je lakschoenen zelf kan behandelen en welke onderhoudsproducten je hiervoor nodig hebt. Vooral bij lakschoenen is dit essentieel om scheurtjes in het lakleer te voorkomen en de glans te behouden.

Verzorging van lakschoenen

Lakmousse aanbrengen

Lakschoenen onderhoud je met een lakmousse waarmee je de schoenen volledig beschermt, verzorgt en reinigt. Breng de lakmousse aan over de lakleren schoenen, wrijf de mousse uit en laat het vervolgens opdrogen. Dit zorgt ervoor dat je lakschoenen soepel blijven en dat ze er opnieuw glimmend uitzien. Gebruik tijdens het onderhouden een schoenenspanner voor een optimaal resultaat. Hiermee blijven je schoenen namelijk extra mooi in model.

Voorkom temperatuurschommelingen

Lakschoenen zijn niet gemaakt voor plotselinge temperatuurschommelingen. Laat de lakschoenen daarom nooit opdrogen voor een verwarming na het onderhouden. Dit levert anders scheurtjes op in het lakleer en dit moeten we voor blijven.

Meer tips & tricks voor lakschoenen

Nog niet een paar glimmende lakschoenen aan je schoenencollectie toegevoegd? Shop dan één van onze favorieten uit de nieuwe collectie. Blijf je lakschoenen om de twee weken verzorgen en ze blijven lang glimmen.

Mocht je na deze video van Manfield nog met vragen zitten over het verzorgen van je lakschoenen, bezoek dan één van onze Manfield winkels bij jou in de buurt voor meer gratis advies.   

Item 1 of 5