Doorgaan naar artikel
Onderhoudstips gevet leer
01 mei 2024

In de winter is het de tijd voor hoge laarzen, korte boots en veterschoenen. Deze schoenen van zijn gemaakt om het koude weer te bestormen. Om tegen dit weer bestendig te zijn, zijn de schoenen vaak allemaal gevet leer als materiaal. Voor dit materiaal is een juiste verzorging essentieel. Daarnaast dien je gevet leren schoenen goed te onderhouden, anders heb je de kans dat de schoenen valer van kleur worden. In deze blog leggen wij uit hoe je het beste gevet leren schoenen kunt verzorgen en onderhouden.

In de winter is het de tijd voor hoge laarzen, korte boots en veterschoenen. Deze schoenen zijn gemaakt om het koude weer te bestormen. Om tegen dit weer bestendig te zijn, hebben de schoenen vaak allemaal gevet leer als materiaal. Voor dit materiaal is een juiste verzorging essentieel. Daarnaast dien je gevet leren schoenen goed te onderhouden, anders heb je de kans dat de schoenen valer van kleur worden. In deze blog leggen wij uit hoe je het beste gevet leren schoenen kunt verzorgen en onderhouden.

Hoe herken je gevet leren schoenen?

Schoenen van gevet leer kun je herkennen aan de wat olieachtige buitenkant, er zit een waxlaagje over de schoenen. Dit extra waxlaagje zorgt voor meer bestendigheid tegen water, vuil en vlekken. Anderzijds kunnen gevet leren schoenen na een tijdje vervalen en kunnen er scheurtjes ontstaan.  Gevet leren schoenen zijn vrijwel altijd mat van kleur en hebben een wat stoerder en robuuster uiterlijk. Maar hoe voorkom je dat de schoenen vaal worden en dat er scheurtjes ontstaan? Wij leggen het je uit!

Verzorging gevet leren schoenen

Gevet leren schoenen onderhoudt je met een vettige wax, dat is makkelijk te onthouden. Bij Manfield hebben wij hiervoor de Collonil Carbon Pro of de Soft Wax Spray. Beiden sprays zorgen ervoor dat er een beschermlaag over het leer komt, waardoor de schoenen bestendig worden tegen vuil en weersomstandigheden. Draag je de schoenen veel? Dan raden we aan de Collonil Carbon Pro te gebruiken. Daarnaast biedt deze spray ook nog extra voeding voor het gevette leer.

Voor het gebruik van de spray, dien je deze goed te schudden. Pas vervolgens de 30-30-30 regel toe. Spray de schoenen op 30 centimeter afstand gelijkmatig in en laat de schoenen vervolgens 30 minuten opdrogen. Herhaal dit iedere 30 dagen voor een optimaal resultaat.

Door het dragen van de gevet leren schoenen kan het voorkomen dat de schoenen valer van kleur worden. Om dit te behelpen, raden wij het gebruik van de Raw leather crème of Leather wax aan. Wrijf de wax of crème met behulp van een doekje of sponsje uit over de schoenen door cirkelvormige bewegingen te maken. Je ziet meteen resultaat, want de schoenen gaan weer glimmen van kleur en zien er weer als nieuw uit!

Bekijk schoenverzorging
Item 1 of 7