Doorgaan naar artikel
How to: weather proof shoes
20 oktober 2017

De koude en natte maanden er weer aan. Dit mag natuurlijk niet ten koste gaan van je gloednieuweschoenen. Ben jij benieuwd hoe je jouw schoenen het beste kan verzorgen?

De koude en natte maanden er weer aan. Dit mag natuurlijk niet ten koste gaan van je gloednieuweschoenen. Ben jij benieuwd hoe je jouw schoenen het beste kan verzorgen? Lees dan snel verder! 

Er zijn twee manieren om je schoenen het beste te beschermen. De eerste manier is de imbox behandeling. Dit duurt slechts 45 seconde en je schoenen zijn voor 2 maanden weather proof! Dit komt omdat je schoenen worden in gespoten in een afgesloten ruimten waardoor de spray alleen op schoenen terecht komen.

Ook kun je ervoor kiezen om je schoenen thuis te behandelen. Hiervoor hebben wij twee verschillende sprays die je kunt gebruiken. De eerste spray is de Carbon spray. Deze spray vormt een laagje over de schoenen waardoor het water er makkelijk vanaf druppelt. 

Een andere spray is de Manfield Trendspray. Deze spray is nét wat minder intensief dan de Carbonspray, daarom raden wij aan om hier je schoenen één keer per week te behandelen. Een pluspunt aan deze spray- is dat je schoenen mooi gaan glanzen. Op deze manier geniet je elke dag van het idee van nieuwe schoenen

Voor een optimaal resultaat raden wij je aan om de volgende stappen te doorlopen:

Stap 1: Schudden voor gebruik
Stap 2: houdt 30 cm afstand tussen je schoenen en de spray
Stap 3: Spray de randen goed in
Stap 4: Laat de schoenen dan 30 minuten drogen voor het optimale effect.

En, je ziet het. Het werkt echt!

Extra tips!

Vergeten je schoenen in te behandelen? Geen nood! Laat je schoenen drogen met een krant erin en zet ze vooral niét bij de kachel, dit tast namelijk het leer aan. 

We hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en wensen je veel draagplezier toe met je weather proof schoenen! Mocht je op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends en acties houdt dan vooral onze social media pagina’s in de gaten!