Doorgaan naar artikel
Zo krijg je vlekken uit je leren laarzen
04 november 2017

We kennen het allemaal wel; je trekt je gloednieuwe laarzen aan en bent klaar voor een nieuw seizoen. Eenmaal buiten en er komt al een vlek op van gras, zand of ander vuil.

We kennen het allemaal wel; je trekt je gloednieuwe laarzen aan en bent klaar voor een nieuw seizoen. Eenmaal buiten en er komt al een vlek op van gras, zand of ander vuil. Of die ene collega die heel per ongeluk over je nieuwe laarzen morst. Geen zorgen! Met deze 5 tips krijg jij heel makkelijk, snel én budgetproof vlekken uit je nieuwe leren laarzen. We delen ze met je in deze blog. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Tip 1: Zo verwijder je vetvlekken uit je leren laarzen

Een vetvlek is niet ideaal, en al helemaal niet als je dit op je nieuwe leren laarzen krijgt. We gaan je helpen. Een vetvlek verwijder je gemakkelijk, snel én budgetproof door allereerst te starten met het pakken van een droge doek. Dep met de droge doek rustig over de vlek, waardoor je de eerste vetrestjes verwijderd van het leer van de laarzen. Vervolgens grijp je wat talkpoeder of maïzena uit de kast. Verdeel wat van het poeder over de vetvlek van de laarzen en laat dit vervolgens intrekken. Verwijder na het intrekken de poeder van de laarzen met een stukje droogte van de schone doek. Laat de laarzen een tijdje staan. Wanneer je merkt dat de poeder niet volledig heeft geholpen kan je altijd kiezen voor een leerzeep of een vlekkenverwijderaar van een natuurlijke basis.

Tip 2: Zo verwijder je zand- en moddervlekken uit je leren laarzen

Om nat zand of modder te verwijderen uit je leren laarzen raden we je aan allereerst de schoenen te laten drogen. Op die manier kan je vervolgens makkelijker nat zand verwijderen van de laarzen. Wrijf daarna zachtjes met een schone, droge doek over het leer. Maak daarna een nieuwe doek wat vochtig en smeer er wat zadelzeep op. Deze vochtige samenstelling kan je vervolgens in een cirkelvormige beweging over het leer inwrijven. Laat de laarzen goed drogen en impregneer het leer met de Collonil Carbon Pro.

Shop nu
Item 1 of 2

Tip 3: Zo verwijder je grasvlekken uit je leren laarzen

Speciaal leerreiniging, ontsmettingsalcohol of azijn zijn je beste vrienden wanneer je na een wandeling last hebt van grasvlekken in je leren laarzen. Pak een droge, schone doek die vies mag worden en wrijf over de vlekken om te zien of de grasvlekken nu al deels verwijderd kunnen worden. Wanneer dit nauwelijks of geen effect heeft, kan je de droge, schone doek voorzien van één van de bovengenoemde middelen. Wrijf dit over de grasvlek en voilà! Jouw leren laarzen zijn weer helemaal schoon van vlekken.

Tip 4: Zo verwijder je watervlekken uit je leren laarzen

Hoe je watervlekken uit leren laarzen verwijderd lees je hier. Je mengt allereerst een beetje schoonmaakazijn met wat water. Pak een droge, schone doek en maak deze vochtig met het mengsel. Wrijf hiermee over de watervlek tot je merkt dat de kring verwijderd is. Laat de laarzen goed drogen en impregneer vervolgens met de Collonil Carbon Pro.

Shop nu
Item 1 of 9

Tip 5: Zo verwijder je overige vlekken en krassen uit je leren laarzen

Meng koud water en blanke azijn in een bakje. Je hebt niet veel nodig van dit mengsel, want het is scherp spul. Pak een schone, droge doek van glad materiaal en maak dit nat met het vloeistof van water en azijn. Maak de doek niet té nat. Heb je last van schimmelvlekken op je leren laarzen? Breng dan een laagje vaseline aan en laat dit 5 uur intrekken. Wrijf vervolgens uit met een droge, schone doek.

Hou je nieuwe leren laarzen schoon met de tips van Manfield. Uiteraard zijn deze tips ook perfect in te zetten bij leren sneakersloafersenkellaarsjeschelsea bootsveterschoenen en heren schoenen. Ook leren tassen zijn natuurlijk gemakkelijk en snel gereinigd met de bovenstaande tips.

Voor meer informatie over onze collectie kan je een kijkje nemen op www.manfield.com en voor exclusieve acties kan je je aanmelden voor onze nieuwsbrief!