Doorgaan naar artikel
Schoenspanners
03 november 2017

Schoenspanners zijn een echte must. Benieuwd naar de voordelen?

Voor velen lijken schoenspanners een overbodige aankoop. Toch zijn schoenspanners cruciaal voor als je je schoenen in perfecte staat wilt houden. Schoenspanners verlengen de levensduur van je leren schoenen, zorgen voor een betere pasvorm én zorgen voor een mooier uitzicht van je schoenen.

Waarom schoenspanners?

Je leren schoenen nemen gedurende de dag vocht op van je voeten. Het leer wordt dan soepel en zet uit. Door het lopen kunnen er kreukels ontstaan bij de plooien van de schoen. Zodra je je schoenen uit doet koelt het leer weer terug af en krimpt het, hierdoor kan de neus van de schoen omhoog komen te staan én kan het leer barsten bij de plooien.

Door het gebruik van schoenspanners voorkom je dat de schoenen krimpen en gaan barsten. De schoenspanners houden de schoenen namelijk onder spanning en zo blijft de pasvorm in tact. 

Shop nu online

Schoenspanners bij vochtige schoenen

Heb je door de regen gelopen? Dan zijn schoenspanners ook de oplossing om je schoenen weer mooi te krijgen! Doordat er spanning op de schoen komt gaan de poriën van het leer open staan en zo verdampt het vocht sneller. Ook als je schoenen gaat poetsen zijn schoenspanners ideaal, doordat de poriën van het leer open gaan staan trekt de crème namelijk beter in je schoenen.

Schoenspanners voor pumps

Schoenspanners zijn niet alleen voor veterschoenen of gespschoenen. Ook pumps blijven mooier in model door een schoenspanner/schoenvormers voor pumps. Deze is er in drie verschillende vormen, met een ronde neus, een standaard neus en een spitse neus. De schoenspanners vullen de neus van de schoen optimaal en zo blijft de neus van de schoen altijd mooi in vorm. Daarnaast worden geur veroorzakende bacteriën op een natuurlijke wijze verminderd.

Shop nu schoenspanners in jouw maat online of in een van de winkels!

Ontdek onze colectie

Op zoek naar nog meer inspiratie?