Doorgaan naar artikel
Moeder van de bruid
15 oktober 2017

Het is een bijzonder moment als je dochter gaat trouwen. Ja, als moeder ben je vaak net zo enthousiast over de bruiloft als het bruidspaar zelf. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het plannen van een bruiloft een hele klus is waarbij je af en toe wel wat hulp kunt gebruiken.

Het is een bijzonder moment als je dochter gaat trouwen. Ja, als moeder ben je vaak net zo enthousiast over de bruiloft als het bruidspaar zelf. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het plannen van een bruiloft een hele klus is waarbij je af en toe wel wat hulp kunt gebruiken. Tegelijkertijd wil je ook alles zelf organiseren, van je schoenen tot de kleur servetten bij de receptie.

Advies bij het zoeken van de juiste trouwjurk

Een trouwjurk is iets heel persoonlijks. Mijn eigen jurk zou ik voor geen goud willen verliezen, het is een aandenken aan een prachtige dag. Om deze reden heb ik Iris ook zelf haar jurk laten kiezen. Ze mocht alles kiezen als ze zichzelf er maar happy in zou voelen en dat deed ze. Ze heeft een prachtige jurk met bijpassende sluier gekozen! 

Mijn eigen jurk heb ik overigens samen met Iris gekocht. De jurk past perfect bij het thema en ook Iris was er tevreden mee. De blauwe jurk combineer ik met de blauwe suède pumps van Manfield. De schoenen hebben een heerlijke hak waar ik gemakkelijk de hele dag op kan lopen en dat is wel nodig.

Item 1 of 5

De grote dag

Over een aantal weken is het zo ver. De grote dag is tot in detail geregeld. Mijn man en ik zullen in de loop van de ochtend naar Iris gaan waar ik haar zal helpen met de bruidsjurk. Tevens zal ik de lunch uit handen nemen en hebben we een fotograaf geregeld die de hele dag zal fotograferen. Dat voorkomt een hoop stress en op deze manier kunnen we allemaal genieten van de dag zelf. 

Gaat jouw zoon of dochter binnenkort trouwen? Dan hebben wij hier 3 tips voor iedere aanstaande moeder van de bruid!

Tip 1: Schoenen

Het kiezen van de juiste schoenen is altijd een belangrijk aspect, maar zeker op een dag als deze. Kies voor een goed passende schoen die vanzelfsprekend niet te strak of te los zit. Hoge hakken? De inlegzooltjes van Manfield geven je voeten de juiste mate van comfort en voorkomen pijnlijke voeten. 

Nadert het einde van de avond en kunnen die hoge hakken echt niet meer? Neem dan een paar ballerina’s of loafers mee. Op deze manier ontlast je je voeten, maar loop je er toch stijlvol bij!

Tip 2: SOS! SOS!

Het zal je maar overkomen.. Op de grote dag een gigantische ladder in je panty/kousen. Zorg dat je als moeder klaar staat om je dochter een handje te helpen. Een SOS-tas kan hierbij goed van pas komen. Wat neem je mee?

- Veiligheidsspelden

- Blarenpleisters

(Kleine) deodorant

- Naaisetje

(Kleine) haarlak/spray

- Schuifspelden

- Transparante nagellak (tegen eventuele ladders in panty/kousen)

- Wattenstaafjes (tegen eventuele make-up foutjes)

- Paracetamol

- Tissues

Tip 3: Outfit

Twijfel je over je outfit? Welke kleur, de lengte, een open rug of juist gesloten? Tip! Ga samen met je dochter op pad voor de juiste jurk. Op deze manier voorkom je verrassingen en weet je zeker dat je dochter blij is met de keuze. 

Meer weten? Blijf op de hoogte van de laatste acties en trends, meld je aan voor onze nieuwsbrief.