Doorgaan naar artikel
Modern essential: chelsea boots
06 oktober 2017

Minimalistisch, maar toch modern? Wouter laat je zien hoe je chelsea boots stijlt.

Wouter is 21 jaar en is graphic designer in Rotterdam. Naast zijn werk als designer is hij actief op Instagram waar hij elke dag zijn volgers inspireert met de combinatie van modegevoelige en essentiële kledingstukken van premium sneakers tot goede horloge's. Deze week schreef hij een blog over zijn favoriete chelsea boots en gespschoenen!

Modern essential: chelsea boots

Ondanks de meeste mannen van mijn leeftijd bijna alleen maar sneakers dragen, en ik daar zelf ook heel vaak aan mee doe, zijn chelsea boots toch steeds populairder aan het worden. De tijd dat je vriendin (of moeder) je kledingstijl bepaalde is toch wel voorbij, voor de meeste dan.

Wanneer een pakschoen iets te netjes kan zijn en waar een sneaker iets te informeel is kan de chelsea boot een goede optie zijn. Omdat de laars geen veters heeft past het goed in de 'minimal' en 'simple' kledingstijl wat je steeds meer ziet opkomen. Ook is het heel goed te combineren met allerlei stijlen. Zelf draag ik deze laarzen onder een zwarte jeans of een dry denim, maar ook onder een wollen pantalon doen ze goed hun werk. Je kan er dus nooit mee verkeerd gaan, al is het op je werk onder een mooie pantalon of voor in het weekend met een donkere jeans. Naarmate het leer meer wordt gedragen en een worn-in look krijgen zou ik ze zelf niet meer ze snel onder een pantalon dragen maar onder een nette spijkerbroek zijn ze dan perfect.

shop nu

Single monk straps

Wanneer je niet weg komt met een paar chelsea boots kan je altijd nog voor de wat nettere schoen gaan. De single monkstrap of gespschoen is naar mijn mening een elegantere versie van de 'normale' veterschoen. Wanneer ik echt 'strak-in-het-pak' moet zijn dit de schoenen die ik draag. Wanneer het iets nonchalanter mag draag ik er vaak witte Italiaanse sneakers (common projects) onder m'n pak. Als ze maar simpel en niet al te breed zijn kan dat zeker. Maar een mooie gespschoen is in ieder geval iets wat elke man in zijn kast moet hebben.

Wouter Kaan,

Instagram: @wouterkaan

shop nu