Doorgaan naar artikel
Behind the brand: Marloes
07 oktober 2017

Marloes Termeer is misschien wel de grootste fashion liefhebber binnen Manfield.

Marloes Termeer is misschien wel de grootste fashion liefhebber binnen Manfield. Haar gevoel voor mode zet ze dagelijks in als Trend- & Brandwatcher. Benieuwd welke items je volgens Marloes moet inslaan voor de feestdagen?

Wat doe jij bij Manfield?

Ik werk als Trend- & Brandwatcher voor zowel Manfield als Sacha. Dat houdt in dat ik trends spot door verschillende steden, winkels en beurzen te bezoeken in binnen- en buitenland. Ook raak ik geïnspireerd door social media als Instagram en Pinterest. Mijn bevindingen bespreek ik met afdeling inkoop en zo sparren we samen over de collectie. 

Naast mijn functie als Trend- & Brandwatcher heb ik ook een eigen sieradenlabel LUZ. Het label wordt sinds kort ook verkocht bij geselecteerde Manfield shops en op manfield.com!

Wat vind je het leukste aan jouw baan?

De diversiteit en het reizen! Als ik mijn baan omschrijf aan mensen die niet in dit vak zitten dan zeggen ze altijd meteen dat ik een droombaan heb. Stiekem is dat ook best zo; ik mag naar London, Parijs, Kopenhagen en Milaan. En ik shop voor het werk, welke vrouw wil dat nou niet!

Wauw! Dat klinkt inderdaad heel erg leuk. Hoe ziet een gemiddelde werkdag van jou er ongeveer uit?

Dat varieert van een winkel dag tot kantoordag. Als ik winkels ga bezoeken dan ga ik uiteraard ook naar onze eigen shops en probeer ik zoveel mogelijk tips en tops te vergaren. Ik ga ook langs bij de grote modeketens om te kijken wat daar voor mode tendensen zijn. Ik maak op zo’n dag veel foto’s en rapporteer na deze dag alle inkopers van onze merken over opvallende trends en bevindingen. Als ik een dag op kantoor ben, heb ik vaak meetings met inkoop over de verkopen van de week en bespreken we de winkelbezoeken en eventuele trends. Ook heb ik vaak contact met Marketing over de campagnes en social media posts. Ik kijk mee naar de styling en thema’s van onze collecties. Voor de  klant is dit het meest zichtbaar in onze winkelpresentatie.

Wat is volgens jou dé musthave voor de feestdagen?

A little sparkle never hurt nobody! Of het nou je outfit, tas, schoen of sok is. Zorg voor een klein glittertje deze feestdagen en je zit helemaal goed! De foute kersttrui kan echt niet meer die laten we lekker achter in 2016 ;). 

Ontdek collectie

Wat is volgens jou de ultieme party schoen  tijdens de feestdagen voor dames?

Black label is natuurlijk een hele mooie, stijlvolle en feestelijke collectie an sich. Die schoenen roepen om gedragen te worden naar een mooi feest of speciale gelegenheid. 

Voor de feestdagen hebben we ook een zwart glitterlaarsje dat schittert aan je voet. Vind je lurex iets te heftig dan hebben we ook een mooie velvet laars met romantische print.  Je ziet veel barok achtige invloeden terug in de mode met zware velvet stoffen en gouden details, deze schoenen passen mooi binnen dit thema. 

En de ultieme party outift voor dames?

Zoals ik al eerder zei is de glitterstof (in allerlei kleuren) helemaal hot dit seizoen. Maar je kunt ook schitteren in metallic, dat is lekker opvallend. Of style je outfit af met iets waar parels op zitten of studs. Je mag veel dit seizoen, niets is te gek! 

Wat is volgens jou de ultieme party schoen tijdens de feestdagen voor heren?

Voor de heren verkoopt Manfield een mooie , slanke, lakleren veterschoen. Deze kan je afstylen met bijpassende lakleren riem. Mocht lak niet helemaal je smaak zijn dan zou ik zeker adviseren om voor de velvet loafer te gaan, hartstikke feestelijk en modisch!

En de ultieme party outfit voor heren?

Heren zijn altijd iets meer ingetogen dan dames dus ik zou geen glitters of metallics adviseren. Ik vind een mooi velvet colbert en strikje met een wit overhemd eronder nog steeds erg fraai. Qua kleuren zijn burgundy en flessengroen helemaal de trend dit seizoen, dus een pak in één van deze kleuren is ook erg mooi!

Heb je nog leuke mode tips voor de feestdagen?

Draag vooral iets waar jij je prettig in voelt. Er is niets zo erg als op een kerstfeestje staan en je ongemakkelijk voelen omdat je jurkje te kort of te strak zit. Ik vind het altijd fijn om iets aan te trekken wat enigszins elastisch is om mijn middel aangezien je de hele dag door eet. Qua outfit: glitter, metallic, parel, stud, velvet, bordeaux, flessengroen, zwart. Mix & Match en straal!

Shop de favorieten van Marloes nu online of in één van de winkels!

shop nu