Doorgaan naar artikel
Bescherm je schoenen tegen de regen
22 februari 2024

Tips om jouw schoenen te beschermen tegen de regen

It's raining shoes

Niemand is fan van regen, en je schoenen ook zeker niet. Helaas komt een regenbui met regelmaat voor in Nederland, dus raden wij jou aan om je schoenen goed te beschermen en verzorgen. Zo kan je iedere bui trotseren met jouw mooie schoenen. Schoenen hebben verschillende materialen en hebben dus ook verschillende soorten behandelingen nodig.

De eerste tip: pas de 30-30-30 regel toe. Elke 30 dagen inspuiten, op 30 centimeter afstand en laat het vervolgens 30 minuten intrekken. Benieuwd naar hoe je jouw schoenen het beste kan beschermen? Lees dan nu verder

Suède tips

Suède is een materiaal wat het slechtst tegen regen kan, dus we raden je aan wanneer je de mogelijkheid hebt, deze in de kast te laten staan. Wil jij ze toch aan? Wij hebben de tip hoe je dan jouw suède schoenen het beste kan verzorgen.

Maak als eerst de schoenen schoon met een speciale suèdeborstel. Daarna spray je de schoenen in met een suèdespray, zoals de suède/nubuck spray in transparant. Laat de spray even intrekken en borstel dan met de zachte kant van de borstel de schoenen nog een keer goed. Als laatste stap spuit je er water- en vuilafstotende spray overheen. Herhaal dit regelmatig om zo jouw schoenen in deze regentijd goed te houden!

Naast schoenen geldt dit natuurlijk ook voor suède tassen. Spuit de schoenen of tassen op 30 cm afstand in, laat deze vervolgens 30 minuten drogen en voor het allerbeste resultaat, herhaal dit iedere 30 dagen. Zo houd je het langste plezier van jouw tassen.

Shop nu
Item 1 of 3

Nubuck tips

Net als suède zijn nubuck schoenen en tassen gevoelig voor vlekken, maar gelukkig is het onderhoud ervan eenvoudiger. Borstel de schoenen of tas met een speciale nubuckborstel voor de beste bescherming. Door vervolgens met de zachte kant van de borstel over de schoenen of tas heen te gaan, zien ze er weer als nieuw uit!

Daarnaast is het verstandig om producten van het materiaal nubuck in te spuiten met een waterafstotende spray, zoals de Naturel Trend Spray. Indien er een vlek in je schoenen of tas zit, kun je deze schoonmaken met een vlekschuim, zoals de Clean & Care schuim van Manfield.

Spuit ook deze schoenen of tassen op 30 cm afstand in, laat deze vervolgens 30 minuten drogen en voor het allerbeste resultaat, herhaal dit iedere 30 dagen!

Shop nu
Item 1 of 3

Verdienen jouw schoenen een opfrisbeurt? Kom dan met de kassabon en jouw schoenen naar een van onze Manfield winkels en krijg een gratis servicebeurt!

Beschermingsproducten voor jouw schoenen
Item 1 of 9

Tips voor leer

Om je favoriete leren schoenen en tassen mooi te houden, is het essentieel om ze regelmatig te behandelen met schoensmeer. Hierdoor blijft het leer soepel en voorkom je dat de schoenen uitdrogen. Belangrijk om hierbij op te letten dat je de schoenen en tassen niet te dik insmeert om te voorkomen dat de schoenen en tassen niet meer kunnen ademen.

Na het insmeren van de schoenen of tassen laat je ze een kwartier staan. Vervolgens spuit je de schoenen of tassen in met een waterafstotende spray zoals Collonil Carbon Pro. Er wordt na het inspuiten een weerbestendige, ademende, net-achtige structuur van polymeerkettingen gevormd. Spuit de schoenen of tassen op 30 cm afstand in, laat deze vervolgens 30 minuten drogen en voor het allerbeste resultaat, herhaal dit iedere 30 dagen.

Meer weten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Shop nu
Item 1 of 3
Bescherm en verzorg
Item 1 of 7