Doorgaan naar artikel
De 4 beste tips om kauwgom te verwijderen
01 september 2023

Ben je per ongeluk in een kauwgom gestapt? We geven jou de beste tips hoe je kauwgom van je schoenen af kunt krijgen!

Ben je per ongeluk in een kauwgom gestapt? We geven jou de beste tips hoe je kauwgom van je schoenen af kunt krijgen! Met onze 4 tips ben je verzekerd van een schone en kauwgomvrije schoenzool. Het fijne aan deze tips is dat jij de kauwgom heel gemakkelijk én snel kan verwijderen met producten en tools die je gewoon thuis hebt liggen.

Ben je benieuwd naar onze tips? Lees dan snel verder!

Tip 1 | ijsklontjes

Het weertje is heerlijk en je gaat erop uit met je nieuwe Manfield dames schoenen of heren schoenen. Je besluit een rondje te wandelen door je dorp of stad en ineens voel je dat je blijft plakken aan de vloer. Je kijkt onder je schoen en je ziet een plakkerige kauwgom aan je schoen hangen! Onze tip: je hoeft niet per se meteen om te draaien en naar huis te wandelen. Je kan gewoon je wandeling af maken, maar zorg er wel voor dat als je thuiskomt je direct even je schoenen uittrekt. Laat de kauwgom éxtra hard worden. Als de kauwgom hard wordt kan je deze namelijk veel makkelijker verwijderen. Pak een ijsklontje en druk deze 10 tot 15 minuten tegen de kauwgom aan, totdat de kauwgom helemaal hard is geworden. Wil je voorkomen dat jouw schoenen nat worden? Doe de ijsklont/ijsklontjes dan in een plastic zakje en knoop het zakje dicht. Schraap de kauwgom vervolgens met een tandenstoker van de zool af wanneer je denkt dat de kauwgom hard genoeg is geworden.

Ontdek de nieuwe collectie

Tip 2 | Bevroren plastic zak

Je kan ook voor deze tip gewoon je wandeling af maken, maar zorg er wel voor dat als je thuiskomt je direct even je schoenen uittrekt. Laat de kauwgom éxtra hard worden. Als de kauwgom hard wordt kan je deze namelijk veel makkelijker verwijderen. Stop je schoen in een plastic zak en zorgt ervoor dat de zak plakt aan de kauwgom. Stop de schoen mét zak in de vriezer en laat minimaal 2 uur in de vriezer liggen. Als het goed is plakt de kauwgom vast aan de zak en kan je deze na het uit de vriezer halen heel gemakkelijk verwijderen.

 

Tip 3 | Nagellak remover

Geen ruimte in je vriezer en geen beschikking tot ijsklontjes? Ook met nagellak remover krijg je heel makkelijk de kauwgom van je schoenzolen af! Voorzie een aantal vellen keukenpapier met nagellak remover en wrijf dit over de kauwgom. Na een tijdje zal de kauwgom geleidelijk aan los komen van de schoenzool.

Ontdek de collectie

Tip 4 | Pindakaas

Wellicht eet je met plezier pindakaas op je brood, maar dit is niet het enige wat je met Pindakaas zou kunnen! Pindakaas zorgt er namelijk voor dat de hardnekkigheid van de kauwgom wordt verzacht, waardoor het veel gemakkelijker te verwijderen is. Smeer minstens twee eetlepels Pindakaas op de kauwgom, afhankelijk van de grootte van de kauwgom. De kauwgom moet volledig bedekt zijn. Laat dit minstens 20 minuten intrekken en schraap de kauwgom vervolgens weg met een lepel. Zit de kauwgom vast aan een zool gemaakt van stof of voorzien van een bepaalde structuur? Gebruik dan een staalborstel om de kauwgom volledig te verwijderen.

Hopelijk heb je veel aan onze tips voor het verwijderen van kauwgom aan de schoenzool! We wensen je succes met het verwijderen van de plakkerige kauwgom en hopen dat jouw schoenen weer als nieuw aanvoelen.

Of je nu de kauwgom van een sneakersandaalhakloafer of andere soort schoenen wil verwijderen; dankzij onze tips ben je verzekerd van een schone schoenzool.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van praktische tips, unieke giveaways, bijzondere acties en de laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoeveel mailingen je wil ontvangen van ons.

Shop sandalen