Doorgaan naar artikel
Schoenentips
31 augustus 2023

Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van elke garderobe. Deze fashion items spelen een cruciale rol bij het creëren van een stijlvolle en modieuze uitstraling. Of je nu kleine of grote voeten hebt, smal of breed; het vinden van comfortabele én stijlvolle schoenen kan soms een uitdaging zijn.

Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van elke garderobe. Deze fashion items spelen een cruciale rol bij het creëren van een stijlvolle en modieuze uitstraling. Of je nu kleine of grote voeten hebt, smal of breed; het vinden van comfortabele én stijlvolle schoenen kan soms een uitdaging zijn. In deze blog zullen we je voorzien van enkele tips welke helpen bij het vinden van de perfecte schoen voor jouw voeten. We delen een aantal tips met je, waardoor je jouw voeten breder, smaller, groter, of kleiner laat lijken. We zetten tegelijkertijd onze enkellaarsjeshoge laarzensneakersloafers en hakken in de aandacht, zodat je onze tips direct kan toepassen!

Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Grote voeten

Wanneer je een wat grotere schoenmaat hebt, wil je waarschijnlijk schoenen vinden die niet te klein of te nauw aanvoelen. Kies in dit geval voor sneakers en loafers met een ruimere pasvorm, zodat je voeten comfortabel aanvoelen en ondersteund worden. Vermijd te strakke schoenen die druk op de tenen leggen en kies voor dames schoenen met een bredere leest, die de juiste ondersteuning bieden voor je voeten. De nieuwe sneakers en loafers zijn perfect te dragen tijdens elk draagmoment; van casual tot chique. Het kwalitatief hoogwaardige materiaal én de handgemaakte zolen zorgen voor een optimaal loopcomfort.

Kleine voeten

Als je een relatief kleine schoenmaat hebt, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar schoenen die je visueel langer maken en een optische illusie creëren. Hakken, enkellaarsjes met hak en pumps zijn hier hét perfecte voorbeeld van, aangezien dit soort dames schoenen de benen en de voeten langer maken. Voor een stijlvolle look kan je kiezen voor elegante enkellaarsjes met een hoge hak, of hoge laarzen met een naadloze constructie, die een optische verlenging van de benen creëren.

Shop online

Brede voeten

Wanneer je relatief gezien een wat bredere voet hebt, is het belangrijk om dames schoenen te kiezen die de juiste steun en ruimte bieden. Hieronder staan enkele tips opgesteld welke je kunnen helpen bij het vinden van de perfecte, comfortabele én stijlvolle dames schoen:

1. Kijk naar modellen met een bredere leest. Kies schoenen die speciaal ontworpen zijn voor bredere voeten en een hoog draagcomfort. Bijvoorbeeld dames schoenen uit onze No Stress collectie.
2. Let op de breedte van de leest.

3. Vermijd dames schoenen met smalle, toelopende neuzen. Veel schoenen hebben een smalle neus die niet geschikt is voor bredere voeten. Kies in plaats daarvan voor bijvoorbeeld een brede carré neus of een brede, ronde neus.

4. Kies voor flexibele materialen, zoals leer, suède of textiel. Deze bewegen mee met je voet en verminderen de druk aan de voeten.

5. Controleer de pasvorm. Probeer de schoenen altijd uit met sokken en loop er een paar minuten op rond, om zeker te weten dat de pasvorm de juiste is voor jouw voeten.

6. Overweeg aanpassingen, zoals het gebruik van inlegzooltjes, het gebruiken van een stretch spray of het inleggen van schoenspanners.

Shop alle pumps

Smalle voeten

Wanneer je smalle voeten hebt, wil je het liefste schoenen vinden die goed passen en waarin je niet al teveel ruimte hebt waardoor je eruit zou schieten. Kies voor schoenen met een nauwsluitende pasvorm, zoals enkellaarsjes en hoge laarzen, of sneakers en loafers met verstelbare bandjes of veters. Vermijd schoenen met een extreem brede leest en kies voor stijlen met een smallere pasvorm, zodat je voeten goed ondersteund worden en de grip bewaard wordt.

Afgezien van het vinden van dé comfortabele schoenen die bij jouw voeten passen, zijn er ook een aantal tips en trucjes die je kan toepassen om de grootte van je schoenen optisch te veranderen. Hieronder delen we een aantal tips met je om ervoor te zorgen dat je schoenen comfortabel aanvoelen én stijlvol ogen:

Shop dames schoenen

Hoe lijken je voeten kleiner?

Er zijn een aantal trucjes die je kan toepassen om de grootte van je voeten visueel te verkleinen.

1. Kies voor pointy-toe schoenen. Deze helpen om de voeten kleiner te laten lijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan enkellaarsjes met een puntige neus.

2. Draag donkere kleuren. Donkere kleuren, zoals zwart, donkerblauw en bruin helpen om de grootte van de voeten te verminderen.

3. Gebruik inlegzooltjes. Hierdoor lijken de schoenen kleiner. Zorg ervoor dat ze niet te dik zijn, zodat je nog steeds comfortabel kan lopen.

4. Kies voor high heels! Hoge hakken en pumps kunnen je helpen om de grootte van de voeten te verminderen. Bovendien maken ze de benen langer, waardoor je voeten in verhouding kleiner lijken.

5. Vermijd breedte-accenten. Zoals banden, die de grootte van de voeten juist benadrukken. Kies in plaats daarvan voor enkellaarsjes en hoge laarzen.

Deze tips zijn slechts bedoeld om de grootte van de voeten visueel te verkleinen. Het meest belangrijke is dat je nieuwe dames schoenen comfortabel zijn en goed passen, zodat je zonder zorgen kunt lopen en bewegen.

Shop enkellaarsjes

Hoe lijken je voeten groter?

1. Kies voor schoenen met open tenen. Dames schoenen met open tenen, zoals sandalen en slippers, geven je voeten de ruimte om te ademen en laten ze optisch groter lijken.

2. Draag heldere kleuren, zoals rood, geel en blauw. Hierdoor gaat de aandacht naar de voeten en dit laat ze groter lijken.

3. Kies voor plateauzolen! Deze schoenen kunnen je helpen om je voeten groter te laten lijken, vooral als ze voorzien zijn van extra dikke zolen of hoge hakken.

4. Kies voor breedte-accenten, zoals banden. Deze kunnen je helpen om je voeten groter te laten lijken. Kies bijvoorbeeld voor sneakers of loafers met een opvallende band.

Hierbij geldt ook weer: de schoenen moeten vooral comfortabel zitten én extra stijl geven aan je look, ongeacht of je ze groter of kleiner wil laten lijken.

Shop dames schoenen

Hoe lijken je voeten minder breed?

Een aantal tips en trucs die je kunt toepassen om de breedte van je voeten visueel te verkleinen hebben we hieronder voor je opgesteld.

1. Kies voor een smalle neus, zoals puntige neuzen en afgeronde neuzen. Deze helpen om de breedte van de voeten te verminderen. Ga voor onze enkellaarsjes met hak en ronde afwerking in de neus of hoge laarzen met een puntige neus.

2. Gebruik schoenenstretch. Breng dit product aan op de neus van de schoenen om ze beter te laten aansluiten aan de vorm van je voeten. Dit helpt om de breedte van de voeten te verminderen.

3. Draag donkere kleuren zoals zwart, donkerblauw en bruin. Dit helpt om de breedte van de voeten te verminderen, waardoor de voeten visueel gezien smaller worden.

4. Vermijdt ook weer hier de breedte accenten zoals bandjes. Kies voor dames schoenen met een naadloze constructie.

5. Kies voor schoenen met verstelbare bandjes. Zoals sandalen met hak, slippers en sandalen. Dit helpt om de breedte van de voeten te verminderen door ze steviger op hun plaats te houden.

Ontdek onze collectie

Hoe lijken je voeten minder smal?

Je voeten lijken minder smal door:

1. Te kiezen voor een bredere neus. Zoals bijvoorbeeld een ronde, platte of carré neus om de breedte van de voet visueel te vergroten. Ga voor sneakers of loafers met een brede neus!

2. Draag opvallende kleuren, waardoor de nadruk op de voeten ligt.

3. Kies voor schoenen met een brede, chunky zool.

4. Kies voor breedte-accenten zoals banden.

5. Vermijd smalle neuzen.

Meer weten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Shop alle dames schoenen