Doorgaan naar artikel
5 strikmanieren voor jouw schoenen
31 augustus 2023

Net als een nieuwe outfit, wil je soms bij je nieuwe sneakers wat variëren. En welke betere, eenvoudige én creatieve manier bestaat er dan het wisselen van de stand van je veters? In deze blog leren we je 5 eenvoudige en unieke manieren om jouw veters te strikken!

Net als een nieuwe outfit, wil je soms bij je nieuwe sneakers wat variëren. En welke betere, eenvoudige én creatieve manier bestaat er dan het wisselen van de stand van je veters? In deze blog leren we je 5 eenvoudige en unieke manieren om jouw veters te strikken! Je kan deze strikmanieren toepassen op je nieuwe sneakers, je veterlaarsjes, je veterboots en je veterschoenen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Strikmanier 1 | 3D

Wil je gaan voor een 3D look & feel in je schoenen?

Stap 1:
Start aan de onderste rij van de ogen en rijg de veters van de buitenkant naar binnen. Controleer of de veterlengte aan beide kanten hetzelfde is.

Stap 2:
Breng de rechter veter naar de linkerkant en rijg hem door het derde oog, geteld vanaf de neus.

Stap 3:
Rijg de linker veter door het tweede oog aan de linkerkant. Haal hem dan naar de rechterkant en laat hem door het tweede oog gaan.

Stap 4:
Vervolgens ga je met de linker veter weer naar de linkerkant en haal je hem door het vierde oog.

Stap 5:
Herhaal deze stappen en werk vanaf hier naar boven toe.

Stap 6:
Breng door het laatste overige oog de veter van binnen naar buiten.

And now you’re ready!

Strikmanier 2 | Rechttoe, rechtaan!

De rechttoe, rechtaan strikmanier wordt ook wel de straight-bar methode genoemd. Deze strikmanier zorgt voor een bepaalde rust in de uitstraling van de sneakers, laarsjes, veterschoenen of boots.

Stap 1:
Haal de veters onderaan door de rij ogen, van buiten naar binnen. Controleer of de veters even lang zijn.

Stap 2:
De rechtse veter haal je vervolgens van binnen naar buiten door het tweede oog en rijg je horizon[1]taal naar het oog aan de andere kant van de schoen.

Stap 3:
Deze stap herhaal je met de linker veter, maar je slaat dan wel een rij ogen over, omdat de rechter veter hier al doorheen geregen is.

Stap 4:
Herhaal deze stappen totdat je bovenaan de schoen bent.

En klaar! Je hebt een perfecte veter gecreëerd voor een subtiele touch.

Strikmanier 3 | Spiderman

Stap 1:
Start bij de tweede rij ogen, vanaf de neus geteld en haal de veter van binnen naar buiten door beide ogen. Breng de uiteinden omhoog en controleer of ze even lang zijn.

Stap 2:
Steek het rechter uiteinde van de veter van buiten naar binnen door het oog daaronder. Doe hetzelfde met het linker veteruiteinde. Er ontstaat aan beide zijden een lus.

Stap 3:
De uiteinden steken nu uit de onderste ogen. Vanaf hier gaan we naar boven.

Stap 4:
Je kruist de uiteinden met elkaar en steekt ze links en rechts door het eerstvolgende lege oog.

Stap 5:
Dan steek je het rechter uiteinde van de veter beneden door de lus. Hetzelfde doe je voor het uiteinde aan de linkerkant.

Stap 6:
Je blijft stap 4 en 5 herhalen tot je bij de bovenste twee ogen komt.

Klaar met strikken? Tijd om te shinen met jouw veters!

Shop sneakers

Strikmanier 4 | Survival touw

Stap 1:
Rijg de veters door de onderste rij ogen vanaf de neus van de schoen gezien en check of ze even lang zijn.

Stap 2:
Maak een X van de veters en haal vervolgens de veters stuk voor stuk door het tweede oog aan de kant waar de veter vandaan kwam. Haal de veter van binnen naar buiten door het oog.

Stap 3:
Nadat je de veter door het tweede oog hebt gehaald, maak je weer een X met de veters. Nu gaan de veters door het derde oog aan de kant waar ze vandaan kwamen.

Stap 4:
Zo ga je door totdat je aan de bovenkant bent.

Best simpel, toch?

Strikmanier 5 | Multi cross-over

Stap 1:
Haal de veter van binnen naar buiten door de onderste ogen. Controleer of de uiteinden van de veters dezelfde lengte hebben.

Stap 2:
Vervolgens haal je het rechter uiteinde van de veter van buiten naar binnen door het oog erboven. Hierdoor ontstaat er een verticale lus tussen de twee ogen. Herhaal deze stap met het uiteinde van de veter.

Stap 3:
Haal nu het rechter uiteinde van de veter door de lus aan de linkerkant van de schoen.

Stap 4:
Blijf stap 2 en 3 herhalen tot de bovenste ogen van de schoen zijn bereikt.

Jouw cross-over is nu ready!

Deel jouw favoriete strikmanieren via de socials en laat ons weten of jij jouw nieuwe sneakers een speciale touch hebt gegeven! Wil je meer weten over unieke acties, speciale giveaways, de nieuwste trends en handige tips & tricks? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Manfield en blijf op de hoogte!

Zien we je snel online of instore?