Doorgaan naar artikel
How to: op hakken lopen
09 oktober 2017

Vrouwelijk, elegant én stijlvol: een paar hoge hakken!

Vrouwelijk, elegant én stijlvol: een paar hoge hakken! Toch is er ook één ding waardoor je misschien wat minder enthousiast bent over zo'n paar hoge hakken. Ze lopen namelijk net wat minder comfortabel dan je sneakers

Tip 1: kies de juiste maat

Het begint allemaal met de juiste maat. Wanneer je te grote of te kleinepumpsdraagt is het logisch dat ze niet comfortabel zitten. Zorg daarom dat je hakken in de juiste maat koopt. Mocht je helaas toch te grote hakken hebben gekocht, kun je altijd voorin een extra zooltje leggen zodat je niet uit je hakken slipt.

Tip 2: Begin niet met een killer heel

Wanneer je nog weinig ervaring hebt met pumps of je een lange avond voor de boeg hebt, is het niet handig om deze feestdagen voor killer heels te kiezen. Draag een wat lagere hak en je zult merken dat je het zo gerust een avondje volhoudt.

Tip 3: Kies voor een stevige blokhak

Een pump met naaldhak is natuurlijk super sophisticated, maar lopen op naaldhakken is erg moeilijk en niet voor iedereen weggelegd. Een glaasje champagne maakt dit er bovendien niet makkelijker op. Kies daarom voor een pump ofenkellaarsjemet stevige blokhak of mooie rechte hak om het jezelf nét iets makkelijker te maken! 

Shop hakken en pumps

Tip 4: Oefenen

Nu je de perfecte hakken hebt, is het tijd om te oefenen! Want je leert eigenlijk echt alleen elegant op pumps te lopen als je oefent. Daarnaast is het een goed idee om je schoenen goed in te lopen. Dit mag natuurlijk ook in de aanloop naar de feestdagen in huis. Oefening baart kunst!

Tip 5: Pauzes inlassen

Geef je voeten ook af en toe een keertje pauze. Een hele dag op heels lopen is voor bijna iedere vrouw killing. Mocht je er toch voor kiezen om een hele dag pumps aan te trekken, trek ze dan een keer uit wanneer je een momentje rust hebt. Ook kun je in je tas een paar instappers stoppen voor het geval je het écht niet meer volhoudt.

Tip 6: Zet kleine stapjes

Dit klinkt misschien heel logisch, maar probeer altijd kleine stapjes te zetten. Hierdoor is de kans kleiner dat je misstapt of struikelt. Ook ziet dit er natuurlijk een stuk vrouwelijker en eleganter uit!

Nog geen paar hoge hakken voor de feestdagen in huis? Dit zijn onze favorieten!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste collecties, nieuwste trends, unieke acties en bijzondere giveaways? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Zien we je snel online of in één van onze winkels.

Shop hakken en pumps