Doorgaan naar artikel
Suède schoenen schoonmaken
02 november 2017

We maken het (helaas) allemaal wel eens mee, je hebt je prachtige suède schoenen aan en opeens zit hier een vlek op.

We maken het (helaas) allemaal wel eens mee, je hebt je prachtige suède schoenen aan en opeens zit hier een vlek op. Suède schoonmaken is vaak een lastige klus, want hoe zorg je nou dat je schoenen weer in hun oude staat terugkomen? Met deze tips wordt het reinigen van suède nét iets makkelijker.

HET GEBRUIK VAN EEN SUÈDE BORSTEL

Een suède borstel heeft verschillende kanten. De rubberen kant is voor het verwijderen van vuil. De zachte kant is om het leer weer mooi op te borstelen.

VUIL EN SLIJTAGEPLEKKEN VERWIJDEREN

Suède is erg kwetsbaar. Zijn jouw schoenen vies geworden? Met deze vier stappen geef je jouw schoenen een opknapbeurt van vuil en slijtageplekken!

Stap 1: Het is belangrijk dat je schoenen goed droog zijn voor je met de suède borstel gaat werken.

Stap 2: Wrijf rustig met de suède borstel over de schoen. Let op! Borstel altijd dezelfde kant op. Suède is een gevoelig materiaal, dus het is belangrijk dat je voorzichtig over het suède stof heen wrijft.

Stap 3: Het materiaal suède bestaat uit zachte ‘haartjes’. Vaak komt het voor dat schoenen na enige tijd slijtageplekken vertonen, dit herken je aan de ‘kale’ stukken. Indien je schoenen slijtageplekken vertonen, kun je met je met de suède borstel voorzichtig heen en weer bewegen over de plek. Zo komen de haartjes weer los en toont de schoen weer als nieuw.

Stap 4: Indien een slijtageplek te erg versleten is, kun je een gum gebruiken. Wrijf met de gum over de slijtageplek en het meest hardnekkige vuil komt dan los.

We hopen dat je de vlek of slijtageplek uit je suède schoen hebt kunnen verwijderen! Heb je nog vragen? Je kunt altijd terecht in een van onze filialen. De Manfield medewerkers geven je graag tips met het verzorgen én beschermen van je schoenen.

Wil je meer weten over unieke acties, speciale giveaways, de nieuwste trends en handige tips & tricks? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Manfield en blijf op de hoogte!

Zien we je snel online of instore?

Item 1 of 5