Doorgaan naar artikel
Lakschoenen onderhouden
15 oktober 2019

Eigenlijk zijn ze nooit écht weggeweest, maar dit jaar is er al helemaal geen ontkomen meer aan: lakschoenen.

Eigenlijk zijn ze nooit écht weggeweest, maar dit jaar is er al helemaal geen ontkomen meer aan: lakschoenen. Van een paar stoere biker boots tot stijlvolle loafers, ze krijgen allemaal nét dat beetje extra door de glanzende finish van lakleer. Hoog tijd dus om een paar nieuwe lakschoenen te shoppen of die shiny schoenen achteruit je kast te vissen. Ieder paar schoenen verlangt naar de nodige liefde en aandacht, maar bij lakschoenen is dit al helemaal het geval. Wij geven je daarom 5 tips om lakschoenen te onderhouden.

Tip 1: Onderhoudsproducten voor lakschoenen

Wanneer je lang plezier van je lakschoenen wil hebben, is het belangrijk om de juiste onderhoudsproducten te gebruiken. Gebruik daarom een mousse die speciaal voor lakschoenen is bedoeld. Zo'n lakmousse beschermt, verzorgt én reinigt lakleer. Zo behouden je schoenen glans en elasticiteit. Misschien klinkt lakschoenen onderhouden met een mousse als veel werk, maar niets is minder waar. Verdeel het schuim gelijkmatig over de schoenen, wrijf het uit met een schone doek en laat het vervolgens opdrogen. Een kind kan de was doen!

Shop nu je favoriete biker boots

Tip 2: Wear, treat, repeat!

Eén keer je lakschoenen onderhouden zodra je ze nieuw uit de doos haalt is niet voldoende. Nee, deze shiny schoenen hebben ietsjes meer aandacht nodig. Grijp je vaak naar jouw exemplaren? Dan wil je ongeveer iedere twee weken je lakschoenen onderhouden om ze mooi glanzend te houden. Zeker als er vlekken op zitten is het tijd om de schoenen te behandelen. Ook wanneer ze juist al langer in de kast staan, is het belangrijk om de schoenen opnieuw te behandelen.

Tip 3: Verwijder vlekken

Met vlekken op je lakschoenen rondlopen is natuurlijk niet zo fraai. Gelukkig verwijder je de meeste vlekken gemakkelijk van lakleer. De coating van lakschoenen is waterdicht, dus je mag de schoenen gerust met een vochtige doek afnemen. Het kan geen kwaad om dit na ieder uitstapje met de schoenen te doen.

Ontdek onze collectie

Tip 4: Ga niet doe-het-zelven

Online barst het van goedbedoeld advies om aan te slag te gaan met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes. Dit lijkt misschien een goed en bovendien voordelig idee, maar dit soort producten kunnen een averechts effect hebben op je lakschoenen. Laat die slaolie en melk daarom vooral in de keuken staan, want lakschoenen onderhouden kun je beter alleen doen met producten die hier speciaal voor zijn gemaakt.

Tip 5: Voorkom temperatuurschommelingen

Lakschoenen zijn niet dol op plotse temperatuurschommelingen. De overgang van koud naar warm of andersom kan zelfs scheurtjes opleveren in lak en dat willen we natuurlijk liever voorkomen. Laat koude, natte lakschoenen daarom nooit opdrogen voor de verwarming. Andersom is het juist wel verstandig om lakschoenen op te warmen voordat je het huis uitgaat door ze al even te dragen.

Nog geen paar lakschoenen in huis? Shop dan één van onze favorieten uit de nieuwe collectie. Meld je ook aan voor onze nieuwsbrief!

Je favoriete laarsjes shop je hier