Doorgaan naar artikel
Fashion tricks en Styling tips
30 september 2022

September was de kick-off maand van de nieuwe najaarscollectie van Manfield. Tijdens deze maand namen we je mee in dé schoenentrends van 2022.

September was de kick-off maand van de nieuwe najaarscollectie van Manfield. Tijdens deze maand namen we je mee in dé schoenentrends van 2022. We lieten je zien hoe je de hoge laarzen, de sneakers, de enkellaarsjes en de loafers kan stijlen bij drie soorten gelegenheden en looks. Om de septembermaand af te sluiten geven we je in deze blog verschillende fashiontricks & styling tips mee. De zes meest gestelde vragen aan het Manfield team zullen worden beantwoord in deze blog. Deze blog bevat life hacks en bijzondere feiten die je jouw hele leven mee zal nemen. Ben je benieuwd? Lees snel verder!

Vraag 1 | Wat doen schoenen met je uitstraling?

Schoenen maken de man. Deze uitspraak zeggen we niet voor niets, want met schoenen kan je een outfit maken of breken. Voor een eerste indruk of een speciale gelegenheid is het ontzettend belangrijk dat jouw schoenen passen bij je look. Maar ook is het even belangrijk dat jouw schoenen er netjes en verzorgd uitzien. Als de schoenen afgetrapt zijn, gaat dit ten koste van de uitstraling van de outfit. Hartstikke zonde natuurlijk! We raden je daarom aan altijd jouw schoenen te verzorgen, beschermen en reinigen met onze onderhoudsproducten. Doe dit om de 30 dagen, zodat jouw schoenen lang mee kunnen gaan en hartstikke mooi blijven.

Shop hoge laarzen
Item 1 of 2

Vraag 2 | Wat hebben vrouwen toch met hakken?

De meeste vrouwen hebben veel met hakken. Hakken zorgen voor een vrouwelijke, stijlvolle en elegante uitstraling. Op hakken voel je je vaak dus op en top vrouw. Door op hakken te lopen, loop je vaak vanzelf rechtop. Je benen lijken tevens langer en slanker door het dragen van hakken. Door hakken te dragen kom je dichter bij het lengte niveau van de man, waardoor je zelfvertrouwen groeit. Maar het dragen van hakken zorgt over het algemeen al voor een stijging van de zelfverzekerdheid en een hoger eigenwaarde.
Let op, je moet wel op hakken kunnen lopen, anders krijg je het tegenovergestelde effect.
Een goede tip voor je wanneer je op hakken wil lopen, maar dit nog een beetje moeilijk vindt; een hak met een platform zool zorgt voor meer grip. De hoogte van de zool weegt namelijk op tegen de hakhoogte, waardoor je de hoogte van de zool kunt aftrekken van de hakhoogte. Hierdoor blijft er een ‘kleinere’ hak over en kan je makkelijker op de hakken lopen.
Probeer maar eens!

Ontdek hakken en pumps

Vraag 3 | Welke soorten hakken zijn er en wat zijn de kenmerken?

We starten met de moeilijkste hak om op te lopen. De stiletto hak is de moeilijkste hak om op te lopen, want het is een hoge, slanke hak en het oppervlakte waarop je steunt is vaak 0,5 cm. De grootste tegenhanger van de stilettohak is de blokhak met platform zool. Het verschil van steun en grip op de grond is hierin enorm. De blokhak met platform zool is een stuk gemakkelijker om op te lopen. Een middenweg is de slanke blokhak. De hak is slank en hoog maar zorgt voor wat grip door de grootte van het oppervlak van de hak.

De sleehak is voor de beginnende hakkenloper en geeft steun over het gehele oppervlakte van de voet. We raden alle niet-hakken lopers te starten met het lopen op een sleehak of een blokhak met platform zool.

Vraag 4 | Hoe kan je jouw benen langer laten lijken met behulp van schoenen?

Kies voor schoenen en een panty of broek in één kleur. Dit maakt de benen langer.
Een cropped denim maakt de benen over het algemeen korter, tenzij je een high-rise versie toepast. Maar als je kiest voor een lange pantalon of flared jeans, lijken je benen zeker een stuk langer. Combineer dan een pantalon of een wide-leg jeans met een hoge taille, met een hak met platform zool en je lijkt ineens een stuk langer!

Als je meer voet ziet in de schoen, telt je hele voet mee voor de lengte van de been. Bijvoorbeeld bij een open pump.
Als je een enkelbandje om een sandaal hebt, of een enkellaarsje aantrekt, maakt dit de been korter. Optisch, zoals mensen dat zien, lijken je benen korter door de horizontale lijn op de been.
Schoenen met een punt vormige neus maken de benen langer.
Op hakken lijk je sowieso langer, en hakken met een platform zool maken je nóg langer.

Shop dames schoenen

Vraag 5 | Welke schoenen passen bij welke enkels en kuiten?

Het is het mooiste als de enkels en kuiten met de schoenen in balans zijn. Hoe steviger de enkels en kuiten, hoe steviger de schoenen. Hoe slanker de enkels en kuiten, hoe slanker en subtieler de schoenen. Wanneer je wat stevigere enkels en kuiten hebt, raden we je aan om hoge laarzen te dragen die over de kuit vallen. Het liefst donkere laarzen met hak. Wanneer je korte laarzen draagt die halverwege de kuit vallen, legt het de nadruk op de kuit.
Verder is het zo dat je, met stevige enkels en kuiten, enkellaarsjes en enkelbandjes het beste kunt vermijden. Wanneer je deze toch graag wil dragen, raden we je aan deze schoen soorten te dragen met een panty of broek in dezelfde kleurtinten. Waardoor je benen dus weer langer en slanker lijken!

Schoenen met enkelbandjes zitten met stevige enkels vrij strak. Alles wat strak zit tekent, dus daarom is het mooier om dit te vermijden.

Dunne enkels en kuiten kan je wel enkellaarsjes dragen. Die horizontale lijn bij de enkels maakt de benen korter en breder. Bij hoge laarzen is het mooi wanneer de laarzen wat meer aangesloten zit. De kuiten lijken dunner wanneer de hoge laarzen te breed rond de been bewegen.

Vraag 6 | Welke schoenen passen bij welke benen?

Net als bij de kuiten en enkels is het zo dat bij benen, het mooi is als de benen en de schoenen met elkaar in evenwicht zijn. Stevige benen, stevige hakken, slanke benen, slanke hakken. Welke hakken zijn geschikt voor stevige benen?
Stevige sleehakken, platform zolen en blokhakken zijn uitermate geschikt voor stevige benen.
Welke hakken zijn geschikt voor slanke benen?
De stilettohak, de slanke blokhak en de slanke sleehak zijn perfect voor vrouwen met slanke enkels, kuiten en benen.

Alle tips op een rijtje!

Alles in één kleur maakt langer en slanker
Hoe langer de laars, hoe langer de benen
Alles wat strak zit, tekent
Waar iets eindigt, leg je het accent
Een enkelbandje of enkellaars met een horizontale lijn, maakt het been korter en breder

Hopelijk hebben we je meer informatie rijker kunnen maken met onze fashiontricks & styling tips! Kom gerust langs bij één van onze winkels of blijf op de hoogte van deze tips en acties, meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Get inspired!
Item 1 of 2

Op zoek naar nog meer inspiratie?

23 oktober 2022
Schoenenfeiten en fabels

Schoenen zijn onmisbaar voor iedereen. Vroeger werden schoenen als gebruiksvoorwerpen gezien, dit is inmiddels al lang niet meer zo. Tegenwoordig maken de schoenen je outfit compleet.

25 december 2022
Schoenenfeiten en fabels

Tijdens de zomermaanden zijn we het er unaniem over eens dat cowboylaarzen onmisbaar zijn. Je kan de cowboy laarzen dragen onder jurkjes en rokjes, tijdens een festival, feestje, naar school of naar kantoor.