Zoek uw winkel

TIP 1: START VOOR HET HERFSTSEIZOEN MET IMPREGNEREN

Voordat het herfstseizoen van start gaat raden we je aan jouw nieuwe schoenen te impregneren. Dit doe je over het algemeen met de Collonil Carbon Pro of de Natural Trendspray, tenzij jouw nieuwe paar schoenen zijn gemaakt van lakleer. Wanneer je een lakleren schoen hebt gekocht, raden we je aan deze te verzorgen en beschermen met de Lack Mousse.

Schoenen van suède en glad- of ruw leer mag je impregneren met de Collonil Carbon Pro. Spuit de spray op 30 cm afstand en laat minimaal 30 minuten drogen. Herhaal dit proces om de 30 dagen.

Schoenen van nubuck en gemengde materialen mogen verzorgd en beschermd worden met de Natural Trendspray van Manfield. Deze spray is bedoeld voor gemengde materialen in één schoen en voor stoffen.

Doordat je de schoenen hebt geïmpregneerd, zorg je al voor een beschermlaagje tegen kou, regen, sneeuw en vuil, zoals nat zand.

TIP 2: ONDERHOUD LEREN SCHOENEN MET EEN CRÈME

Voor gladleren schoenen zijn de fine leather crème en de waterstop colours crème de ultieme oplossing tijdens de herfst en winter. De waterstop colours crème is speciaal bedoeld voor schoenen die bestaan uit gladleer. De crème zorgt ervoor dat de kleur van de schoenen behouden en opgefrist wordt. Tevens is deze crème voedend en waterdicht, wat perfect is voor het herfstseizoen. Breng de crème aan met het sponsje dat aan de tube zit en wrijf de crème soepel uit. Deze crème is niet bedoeld voor witte schoenen. Gebruik daarvoor de fine leather crème.

Let op! De crèmes zijn alleen bedoeld voor leren schoenen en tassen. Om suède schoenen te verzorgen in de herfst raden we je aan, ze na een wandeling in de regen eerst goed te laten drogen. Nadat de suède schoenen droog zijn kan je pas starten met reinigen. Gebruik hiervoor een suèdeborstel om het vuil van de schoen te borstelen. Doe dit op een zachte manier en borstel in één richting.

TIP 3: ONDERHOUD EEN SCHOEN MET EEN DOEK EN EEN BORSTEL

Het poetsen en onderhouden van je glad leren schoenen doe je met een droge, schone doek. Deze doek kan je gebruiken voor het inwrijven van een crème of het reinigen van de schoenen. Doe dit met bewegingen in één lijn en niet met draaiende bewegingen. Wanneer er door de regen nat zand op de schoenen terecht is gekomen, reinig je de schoenen met een borstel. Let op: laat de schoenen eerst volledig drogen, want anders wrijf je het natte zand dieper in het materiaal. Na het drogen kan je een borstel gebruiken waarmee je een beweging in een lijn maakt.

Hoe kan je jouw nieuwe dames schoenen of heren schoenen onderhouden in de herfst en winter? Wij hebben je het antwoord gegeven op deze vraag, waardoor je makkelijk het regenseizoen door komt.

Voor meer tips en tricks over schoenverzorging kan je onze blogs bekijken op de inspiratie pagina. Kom ook eens langs in één van onze winkels van Manfield.

967 beoordelingen
9.1