Doorgaan naar artikel
Witte schoenen wit houden
29 oktober 2017

Witte schoenen zijn al jaren een favoriete basic in de schoenenkast. Logisch ook, je styled ze makkelijk met iedere outfit en ze geven je look altijd een frisse uitstraling.

Witte schoenen zijn al jaren een favoriete basic in de schoenenkast. Logisch ook, je styled ze makkelijk met iedere outfit en ze geven je look altijd een frisse uitstraling. Maar deze frisse uitstraling wil je natuurlijk wel zo lang mogelijk behouden. Wij weten uit ervaring dat dit soms een uitdaging is. In de regen of tijdens een avondje uit krijg je al snel vlekken. Maar geen zorgen! Er zijn een paar makkelijke tips and tricks om je witte schoenen zo lang mogelijk wit te houden. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Witte sneakers

Witte sneakers zijn mega populair. Ze worden vaak gedragen omdat ze veelzijdig en comfortabel zijn. Maar hierdoor kunnen ze wel sneller slijten. Stoffen sneakers, bijvoorbeeld van canvas, kun je makkelijk in de wasmachine op een lage temperatuur wassen. Dit lost vaak al een groot deel van het probleem op. Doe dit niet met leren of suède sneakers, hier kan de stof van beschadigen of scheuren. Als je sneakers niet in de wasmachine kunnen, of je het risico niet wil lopen kun je het beste gaan gummen! Met een soft gum kun je veel van de vlekken wegkrijgen.

Een extra trucje om je sneakers weer een schone uitstraling te geven, is het vervangen van je veters. Als deze verkleurd zijn, kunnen ze je schoen al snel een viezige uitstraling geven. Dit is super makkelijk op te lossen door gewoon een paar nieuwe veters in de sneakers te steken!

Shop nu

Wit leer

Witte leren sneakers of andere leren schoenen kun je het best behandelen met een goede schoenverzorging, zoals de Collonil Sneaker White 100ml. Schud voor gebruik de fles en druk de spons licht in om het gelijkmatig over de schoen te verdelen. Laat de schoenen na gebruik goed drogen. Ook voor witte leren schoenen is gummen een goede manier om vlekken zichtbaar te verminderen.

Een ander wondermiddeltje om vlekken te verwijderen is, tandpasta! Smeer met een licht vochtige doek een klein beetje witte tandpasta op de vlek, laat het 10 minuutjes intrekken en veeg dan schoon met een schone doek. Herhaal dit telkens met kleine beetjes tot de vlek weg is.

Wit suéde

Suède is in vergelijking met leer of textiel een kwetsbaardere stof. Daarom is het belangrijk om in eerste instantie vlekken of verkleuringen te voorkomen. Dit doe je met een suède / nubuck spray. Spray op ongeveer 20 cm afstand van de schoen en laat het goed opdrogen voordat je de schoenen gaat dragen. Krijg je dan toch een vlekje in je schoen? No worries! Met een suède borstel kom je vaak een heel eind. Borstel in voorzichtig in één richting om beschadigingen te voorkomen. Merk je toch dat het niet genoeg helpt? Gebruik dan een suède / nubuck box.

Zorg ervoor dat je na het schoonmaken je schoenen altijd goed aan de lucht laat drogen (dus zeker niet met een föhn)  en eventueel even schoon veegt met een droge doek. Daarna kan je ze nog behandelen met een bijbehorende spray om nieuwe viezigheden zo veel mogelijk te voorkomen!