Doorgaan naar artikel
Hoe verwijder je een watervlek?
27 oktober 2017

Hebben je mooie suède schoenen een watervlek? Lees snel onze tips!

Hebben je mooie suède schoenen een watervlek? Geen zorgen! Volg deze stappen en je schoenen zullen weer als nieuw ogen.

Stap 1: Maak je schoenen iets vochtig en wrijf met de suède borstel naar één kant. Heb je te veel water gebruikt? Pak dan een schone doek en dep op de schoen om het overtollige water te verwijderen.

Stap 2: Stop houten schoenspanners in je schoen. Het hout neemt het vocht op en zo blijft de schoen mooi in tact. Geen houten schoenspanners bij de hand? Stop dan papierproppen in je schoen. Het papier onttrekt het water uit de schoen.

Stap 3: Laat je schoenen minstens één nacht drogen.

Stap 4: Zodra de schoenen droog zijn kan je weer je suède borstel erbij pakken. De ‘haartjes’ van het suède liggen plat door het water. Door voorzichtig met je suède borstel over de schoen te gaan met de zachte kant, komen de ‘haartjes’ weer overeind. Let op! Wrijf met de borstel altijd één kant op.

Stap 5: Verzorg je schoenen nu goed met een beschermende spray, zoals de Carbon Spray of laat de schoenen impregneren in de imbox bij een Manfield winkel.

We hopen dat je de watervlek uit je suède schoen hebt kunnen verwijderen! Heb je nog vragen? Je kunt altijd terecht in een van onze filialen. De Manfield medewerkers geven je graag tips met het verzorgen én beschermen van je schoenen.

Item 1 of 5