Doorgaan naar artikel
5x schoenen en binnenzool schoonmaken
22 augustus 2022

Hoe haal je zand uit je schoenen? In de zomer één van de meest gestelde vragen en daarom geven we je bij deze voor altijd dé ultieme lifehacks om jouw schoenen schoon te maken.

Hoe haal je zand uit je schoenen? In de zomer één van de meest gestelde vragen en daarom geven we je bij deze voor altijd dé ultieme lifehacks om jouw schoenen schoon te maken. Een dagje strand gehad en benieuwd hoe je nu jouw stof, suède, leren en witte schoenen schoonmaakt? In deze blog delen wij met jou de perfecte oplossing voor zand in schoenen na een dagje strand! Bekijk onze reinigende schoenverzorging en lees snel verder.

1. Tips om de binnenzool van je schoenen schoon te maken

Na een dagje strand kun je nauwelijks voorkomen dat je binnenzool wordt geraakt door zandkorrels. Om de binnenzool van je schoenen schoon te maken en het zand weg te krijgen raden we je aan eerst te bekijken of je de binnenzool uit de schoen kunt halen. Als dit het geval is kun je beginnen met het uitkloppen dan jouw binnenzolen. Kun je de binnenzool niet uit je schoenen halen? Laat hem dan zitten. Gebruik wat zacht schoonmaakmiddel zoals een groene zeep en meng een klein beetje zeep met lauwwarm water. Voor het poetsen van de binnenzool kun je gebruik maken van onze uitwrijfborstel. Mocht je dit gaan doen, raden we je aan zachtjes te wrijven over de zool. Bij hard wrijven kan de binnenzool beschadigen. Heb je geen uitwrijfborstel in huis? In dat geval zou je de binnenzool kunnen schoonmaken met een tandenborstel. 
Na het schoonmaken is het laten drogen van de binnenzolen ontzettend belangrijk. Wanneer de binnenzolen uitneembaar zijn raden we je aan de zolen aan de voor- en achterkant droog te deppen met een droge vaatdoek. Leg de binnenzolen vervolgens neer op een plat oppervlakte om te drogen. Zijn de binnenzolen niet uitneembaar? Laat de schoenen dan zo open mogelijk drogen en dep de binnenzool droog. Let op! Was je binnenzolen altijd met de hand en laat ze op een natuurlijke manier drogen.

Shop schoenenverzorging

2. Hoe krijg je zand uit je suède schoenen

Hoe kun je nou een suède schoen schoonmaken op een manier waardoor het suède als nieuw lijkt en niet beschadigd? Hier hebben wij een oplossing voor!
Wanneer er op jouw suède wat zand komt is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat zand vaak vochtig is. Vochtig zand zorgt ervoor dat suède wat nat aan zal gaan voelen. Natte suède schoenen reinig je door eerst het oppervlakte weer droog te borstelen of op een natuurlijke wijze te laten drogen. Wrijf nooit op nat suède, want daardoor wordt de vlek groter en hardnekkiger. Wanneer het suède is opgedroogd kun je de suède nubuck box van het merk Collonil gebruiken. Dit is een zachte spons met aan de zijkant crêpe voor de droge reiniging van suède. De zachte kant is geschikt om suède vervolgens mee op te borstelen. Dit doe je wanneer de vlek of het zand is verwijderd. Na het verwijderen van vlekken uit je suède schoenen raden we je aan je paar schoenen na het laten drogen, nog even te verzorgen en beschermen met de suède/nubuck spray in transparant. Heb jij al dé perfecte feestschoenen gevonden voor de feestdagen?

Shop alle schoenenverzorging

3. Hoe maak je stoffen schoenen schoon en zandvrij?

Het schoonmaken van stoffen schoenen doe je altijd met de hand. Verwijder opgedroogde zandvlekken door eerst de schoenen even te laten drogen. Zoals hierboven al is benoemd is zand vaak vochtig, ook al lijkt dit van niet. Wanneer het zand en de schoen helemaal droog is kun je met een droge vaatdoek wat over de schoenen deppen om te kijken of er al wat zand van je schoenen af gaat. Gebruik ook voor stoffen schoenen weer een klein beetje groene zeep voor het reinigen van het zand. Combineer wat groene zeep met lauwwarm water en doe dit op een zachte uitwrijfborstel of tandenborstel. Maak ronde bewegingen en wrijf zachtjes over de stof heen. Voor een intense schoonmaak kun je altijd de clean & care schuim gebruiken. Laat de stoffen schoenen op een natuurlijke wijze drogen.

Shop alle schoenenverzorging

4. Hoe maak je leren schoenen schoon en zandvrij?

Voordat je je leren schoenen nat maakt met water, raden we je aan eerst het vuil van de schoenen zoveel mogelijk te verwijderen. Doe dit met een borstel of een droge doek. Maak de leren schoenen vochtig en wrijf zachtjes de clean & care schuim in. Eventueel zou je ook de leren schoenen kunnen schoonmaken met een blok groene zeep. Nadat je de schoenen hebt schoongemaakt raden we je aan de schoenen aan de natuurlijke lucht te laten drogen en niet onder de verwarming te plaatsen. Door de droge, warme verwarminglucht kunnen er namelijk scheurtjes in het leer verschijnen, wat blijvende schaden kan veroorzaken. Zijn de vlekken te hardnekkig? Dan raden we je aan de schoenen te reinigen met de gum.

5. Hoe krijg je witte schoenen schoon en zandvrij?

Een net paar witte sneakers wil je het liefste zo schoon mogelijk houden. Maar hoe doe je dit nou precies? Wij vertellen je de oplossing. Een paar witte leren schoenen maak je snel en gemakkelijk schoon door ze te reinigen met babydoekjes. Babydoekjes zorgen voor een geleidelijke verdeling van vocht over de schoen, waardoor er nooit te veel vocht in de schoen kan trekken.  De witte zool van schoenen kun je schoonmaken door ze te reinigen met de sneaker white en de midsole cleaner. Of je nu witte leren schoenen hebt of witte suède schoenen; de clean & care schuim is een reinigingsschuim geschikt voor gladleer, nubuck, suède, textiel en materiaalcombinaties. Wrijf de clean & care schuim op met wat vocht en laat drogen met natuurlijke lucht.

Schoenverzorging, reiniging en bescherming bestel je gemakkelijk online bij www.manfield.com. Liever uitgebreid advies van onze collega's? Kom dan vooral langs in één van onze winkels!  Meld je ook aannvoor onze nieuwsbrief!

Op zoek naar nog meer inspiratie?

25 augustus 2022
Grote volumes

Ben jij benieuwd naar de nieuwe grote trend? Grote volumes!

29 augustus 2023
Pooldays

Sandalen en slippers; onmisbare items voor het zomerseizoen. Tijdens de pooldays draag je maar al te graag een paar schoenen welke een hoog comfort hebben, maar vooral welke je direct uit kan schoppen om het zwembad in te duiken!