Doorgaan naar artikel
Onderhoudstips grasvlekken verwijderen
21 november 2017

Op een mooie zomerse dag wil je niks liever dan lekker luieren in je tuin of picknicken in een park. Om ervoor te zorgen dat je nieuwe witte sneakers wit blijven in plaats van groen hebben wij een paar handige tips & tricks op een rijtje gezet.

Op een mooie zomerse dag wil je niks liever dan lekker luieren in je tuin of picknicken in een park. Om ervoor te zorgen dat je nieuwe witte sneakers wit blijven in plaats van groen hebben wij een paar handige tips & tricks op een rijtje gezet.

Ook aan de doe-het-zelvers hebben we gedacht. Voor een lichte grasvlek kun je afwasmiddel gebruiken. Maak de vlek eerst nat met koud water en breng vervolgens een druppel afwasmiddel op de grasvlek aan. Wrijf het wasmiddel uit met een draaiende beweging over de vlek. Laat het intrekken en was je schoenen vervolgens helemaal schoon met koud water. Voor hardnekkige vlekken is het slim om alcohol te gebruiken of groene zeep.

Tip 1: laat er geen gras over groeien

Zorg ervoor dat je grasvlekken zo snel mogelijk verwijdert. Hoe langer je wacht, hoe meer en dieper de grasvlek in je schoenen kan trekken.

Tip 2: gebruik een vlekkenspray

Om de schoenen in te sprayen gebruik je de collonil carbon pro spray. Deze spray kan gebruikt worden voor elk materiaalsoort en beschermt de schoenen tegen water en vuil. Schud de spray goed voor gebruik. Spray de schoenen vervolgens gelijkmatig in op 20 cm afstand en laat de schoenen daarna even opdrogen. Laat ze in ieder geval niet opdrogen bij de verwarming of in de zon, want dan drogen de schoenen uit.

Voor schoenen gemaakt van suède is het aan te raden om een suède borstel te gebruiken in plaats van een spray.

Tips 3: schoenen als nieuw

Wanneer je schoenen weer schoon zijn kun je er ook nog voor kiezen om de sneaker white fles te gebruiken. Hierdoor zien je witte sneakers er weer als nieuw uit. Schud de fles eerst en druk daarna de spons licht in en verdeel het spul gelijkmatig over de schoenen. Dit onderhoudsproduct is geschikt voor gladleer en textiel. 

Meer tips & tricks tegen grasvlekken

Zo, je witte sneakers kunnen er voorlopig weer tegenaan. Mocht je nog meer vragen hebben over vlekken in je schoenen of andere onderhoudstips, kom dan gerust langs in één van onze Manfield winkels bij jou in de buurt voor meer gratis advies! Neem ook een kijkje op onze inspiratie pagina op de website voor meer onderhoudstips. Op deze manier kun je altijd je nieuwe schoenen zorgeloos showen. 

Item 1 of 5