Doorgaan naar artikel
Hoe kan je lang op hakken lopen?
04 december 2022

In deze blog vertellen we je meer over hoe jij een hele avond op hakken kunt lopen. Want hoe leuk een paar hakken onder een outfit ook is; comfort en gemak staan hoog in het vaandel!

Dit jaar staan de feestdagen in het teken van glitter & glamour: More is More! Om uit te pakken tijdens de feestdagen en de jaarwisseling is het uiteraard het allerleukste om jouw look compleet te maken met een gloednieuw paar hakken of pumps. Draag ze onder een jurkje, een pak, bermuda short of rokje en maak de look af met een tas en accessoire. In deze blog vertellen we je meer over hoe jij een hele avond op hakken kunt lopen. Want hoe leuk een paar hakken onder een outfit ook is; comfort en gemak staan hoog in het vaandel!

Ben je benieuwd naar onze tips? Lees dan snel verder!

Tip 1: kies voor een blokhak of plateau

Hoe breder de hak, hoe ruimer het oppervlakte waarop je kunt lopen. Hoe groter het oppervlakte, hoe meer grip je hebt tijdens het lopen. Dit zorgt voor een hoger comfort en daardoor kan je langer op je hakken lopen, dan wanneer je zou kiezen voor een naaldhak.

Kies je voor een pump of een paar hakken met een blokhak én plateauzool? Dan merk je er al helemaal weinig van! De hoogte van de platform zool kan je namelijk afhalen van de hoogte van de hak. Een voorbeeld: jouw pumps hebben een hak met een hoogte van 8 cm, de plateauzool van jouw pumps hebben een hoogte van 2 cm. Dit maakt dat de loophoogte die je ervaart maar 6 cm is (8cm-2cm). Een plateauzool is een klein beetje valsspelen, maar wel hartstikke handig!

Tip 2: draag hakken met een enkelbandje

Wanneer je kiest voor pumpshakken en sandalen met hak welke voorzien zijn van enkelbandjes met gespje heb je minder kans op pijnlijke voeten. Hakken met een enkelbandje zorgen namelijk voor meer grip en houvast, waardoor de voeten meer ontspannen in de pumps en hakken geplaatst staan. Let er wel op dat de enkelbandjes niet te strak worden vastgemaakt rond de enkels, om knellen te voorkomen.

Shop nu

Tip 3: loop jouw nieuwe hakken of pumps thuis even in

Heel erg belangrijk is het om na aankoop van de hakken, de hakken thuis even in te lopen. Doe dit een aantal dagen, een paar uur op de dag. Het is namelijk noodzakelijk dat de hakken gaan vormen naar jouw voeten, zodat de voeten zo min mogelijk aangetast worden tijdens een feestje of diner. Wanneer een  schoen de vorm van de voeten aanneemt, zijn de voeten namelijk comfortabeler dan wanneer deze vorm nog gemaakt moet worden.

Shop online
Item 1 of 2

Tip 4: gebruik voorvoet zooltjes

Onder schoenverzorging vallen ook de gel voorvoet zooltjes en de leren voorvoet inlegzooltjes van Manfield. Deze voorvoet zooltjes kan je in je hakken plaatsen. De gelzooltjes geven meer houvast aan de voeten, voorkomen een brandend gevoel bij de bal van de voet en voorkomen vermoeide voeten doordat het gellaagje de voeten verzacht. Verwijder de folie van de achterzijde van de zooltjes en plaats ze voor in de schoen. Deze voorvoet zooltjeszijn ook beschikbaar in een leren variant, welke perfect schikt voor het passend maken van de schoen. Tegelijkertijd zorgt dit voor een aangenaam zacht gevoel tijdens het lopen dankzij de latex onderlaag.

Shop hier hakken en pumps
Item 1 of 2

Tip 5: stretch spray voor knellende hakken

Knellen je hakken een beetje? Maak je geen zorgen! Met de stretch spray van het merk Collonil zorg je ervoor dat jouw nieuwe paar hakken minder knellend rond de voeten komen te zitten wanneer je ze zal gaan dragen. Spuit het schuim aan de binnenzijde van de schoen op knellende plekjes. Na het spuiten dien je de schoenen direct te dragen en aansluitend een schoenspanner te plaatsen om de werking ervan te optimaliseren.

Meer weten? Voor outfit inspiratie en meer tips, volg ons dan op Instagram, meld je aan voor onze nieuwsbrief en bekijk meer inspiratie blogs!

Shop jouw favorieten
Item 1 of 2