Pumps

             

Vind dé perfecte pump die bij u past!

Net als een nieuw kledingstuk kan een goed paar hoge hakken je direct wat meer zelfvertrouwen geven. Echter zal de haat-liefde relatie met pumps altijd blijven bestaan. De juiste maat vinden blijkt onmogelijk en net wanneer u het laatste paar hebt gevonden, blijkt dat u slechts 2 uurtjes op de killer heels kunt lopen..
Met deze tips vindt u moeiteloos het perfecte paar en draagt u ze pijnloos de hele dag door!

Pijn

Door het dragen van hoge hakken verplaatst u het lichaamsgewicht wat naar voren. Hoe hoger de hak des te groter de druk op de voorvoet, hoe meer pijn. Daarnaast schuiven de tenen in hoge hakken wat naar voren waardoor ze sneller kunnen verkrampen. Hierdoor ontstaat het wel bekende branderige gevoel aan de bal van u voet.

Met deze tip vindt u de ideale hakhoogte voor uw voeten!

Van hoge hakken en blokhakken tot sleehakken en naaldhakken, er zijn veel verschillende soorten! Een paar uur op hoge hakken rondlopen kan behoorlijk pijnlijk zijn. Na een tijdje begint de bal van uw voeten te branden en wordt het steeds moeilijk om rond te lopen in de hakken. Met deze tip vindt u de ideale hakhoogte voor uw voeten en heeft u nooit meer last van pijnlijke voeten.
                          
            naaldhak                                  blok hak                                      lage hak

Iedere voet ziet er anders uit en dat is ook de reden waarom er bij iedereen een andere hakhoogte past. Door de natuurlijke helling van uw voet te bepalen kunt u eenvoudig de beste hakhoogte vinden die het meest comfortabel aanvoelt.
 
Hoe bepaal je de beste hakhoogte?
1.       Trek uw schoen uit, ga op een stoel zitten en strek één been recht voor u uit.
2.       Laat u voet en enkel rusten zodat uw voet in een natuurlijke helling zit.
3.       Meet nu met een meetlint de afstand tussen het einde van u hak en het buigpunt bij uw tenen.
4.       De afstand in centimeters geeft aan hoe lang/hoog de natuurlijk helling van uw voet is. Deze afstand geeft daarmee ook uw ideale hakhoogte weer. 

Tape!

Mocht u toch nog last hebben van uw voeten in hoge hakken dan kunt u altijd deze tip nog proberen. De zenuw tussen uw derde en vierde teen (geteld vanaf de grote teen) wordt extra belast door het dragen van hoge hakken. U kunt uw derde en vierde teen aan elkaar plakken met een stukje huidkleurige tape. Hierdoor ontlast u de zenuw die precies tussen deze twee tenen loopt en zal de pijn aan de bal van uw voeten worden voorkomen. 

Zooltjes

Natuurlijk is het beter om direct de juiste maat te kopen, maar soms vallen de schoenen toch net wat kleiner of groter dan verwacht.
Mochten de schoenen een maat te groot uitvallen dan kunt u altijd zooltjes gebruiken. In de Manfield collectie vindt u speciale gelzooltjes voor in uw pumps. Niet alleen verlichten deze het branderige gevoel in de bal van uw voet, maar zorgen zij er ook voor dat u niet gaat schuiven in de pumps.
Mochten de schoenen net wat te krap zijn en zijn ze van leer? Dan kunt u proberen om de schoenen even onder een lopende kraan te houden (circa 2 minuten). Trek de schoenen hierna direct aan en loop ermee tot ze droog zijn. Hierdoor zal het leer zich vormen naar uw voeten.
Bekijk alle zooltjes >