Zoek uw winkel
Lookbooks

Loafers (54)

Lookbooks
Pagina 1 2 3 van 3

LOAFERS

Als je denkt aan de perfecte business schoenen voor dames, dan denk je al snel aan loafers! Deze fijne instappers zijn super chic, maar tegelijkertijd ook perfect te combineren met een casual outfit. Doordat de schoenen vrijwel geen hak hebben lopen ze ontzettend comfortabel en dat maakt ze ook zo geliefd. Deze iconische instappers zijn perfect wanneer je niet altijd op hoge hakken wil lopen, maar er toch stijlvol uit wil zien.

DIVERSE LOAFERS COMBINEREN

De collectie loafers bij Manfield is nog nooit zo groot geweest als nu. Dit seizoen vind je een grote range aan kleuren, printjes en modellen. De populaire prints zijn zonder twijfel snakeskin en panterprint. Daarnaast zijn okergeel en lak zwart dé trendkleuren van dit moment. Maar natuurlijk mogen andere  tinten, zoals zwart, donkerblauw, groen en beige niet ontbreken in de collectie. Combineer de loafers met een nette rok voor je zakelijke outfit en een stoere jeans voor een alledaagse look.

ECHTE KLASSIEKE SCHOENEN

De loafer is in de jaren ’30 uitgevonden in Noorwegen. In het begin werd de schoen voornamelijk gedragen door mannen in de prep cultuur, maar de schoen veranderde al snel in een echt mode item voor een casual look. De loafers gingen als warme broodjes over de toonbank en niet veel later werd de schoen ook opgepikt in Amerika en Europa. Later heeft de loafer ook bij vrouwen aan populariteit gewonnen en tegenwoordig worden de instapschoentjes zelfs meer gedragen door vrouwen dan mannen. Dat is niet zo gek, want met een paar leuke loafers ben je dit seizoen absoluut trendy!

PENNY LOAFER & BIT LOAFER

Naast de klassieke loafer kent deze luchtige schoen ook andere varianten zoals de ‘penny loafer’ en de ‘trensbit loafer’. De bekende penny loafer ken je vast wel! Eind jaren ’50 werden de loafers voorzien van een reepje leer met daarin een cut-out. De Amerikaanse studenten stopte onder dit stukje leer een muntstuk zodat ze in nood naar huis konden bellen, vandaar de naam ‘penny loafer’.

De ‘trensbit loafer’ heeft misschien wel de grootste indruk gemaakt! In de jaren ’60 kreeg de basic loafer een update in de vorm van een trensbit. Het bekende bitje aan de voorzijde van de loafer is nu niet meer weg te denken uit de modewereld!

1187 beoordelingen
9.1