Zoek uw winkel

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG VANDAAG NOG €5,- KORTING OP JE BESTELLING!

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG €5,- KORTING OP JE BESTELLING!

Wauw, wat een prachtige tweede collectie! Hoe was het om een tweede collectie te mogen ontwerpen? 

Een super eer natuurlijk! Deze nieuwe collectie is nóg uitgebreider met meer verschillende stijlen en kleuren. Ik heb deze keer drie tassen in de collectie, een sjaal én een bijpassend riempje. En als klap op de vuurpijl heb ik een matching schoentje voor Juliëtte mogen ontwerpen én heeft Robert dit jaar ook zijn eigen collectie. 

Wat is de gedachten achter de tweede Manfield x Annic collectie? 

Wat ik vooral belangrijk vind is dat het echt een collectie zou worden die bij elkaar past en op elkaar aansluit. Dat is voor mij een collectie. Dus denk aan het kleur gebruik en de print die op meerdere modellen terug komt. Daarnaast bevat deze collectie alle modellen waarvan ik vind dat een vrouw (en man) die in de kast moet hebben.

Hoe zou je de collectie omschrijven?

Mijn nieuwe collectie is dus een collectie die op elkaar aansluit en oneindig met elkaar gecombineerd kan worden. Daarnaast is het wel echt een spring summer collectie met open schoentjes en zomerse materialen, maar door het kleur gebruik geef je elke outfit een sophisticated look!

Waarom heb je gekozen voor deze schoenen en accessoires?

Ik ben niet iemand die met elke nieuwe trend meegaat, dus het moest weer een collectie worden met mooie klassiekers die je de komende jaren kan dragen. Ik draag zelf nog steeds alle schoenen uit mijn vorige collectie!

Hoe heb je het design proces van deze tweede collectie ervaren?

Als ontzettend leuk! Alles wat ik graag wilde kon. Inmiddels kent het team van Manfield mij ook goed, dus is het heel erg makkelijk schakelen en een heel leuk proces.

Wat vind je van het eindresultaat?

GE-WEL-DIG! Ik ben er zo ontzettend blij mee! Ik heb nu alle items thuis in de kast staan en elke dag kan ik zo moeilijk kiezen welk paar ik nu weer aan zal doen. Hahaha. ;-)

Robert heeft nu ook een aantal schoenen ontworpen. Hoe was dat om samen te doen?

Robert is net zoals ik niet iemand die naar trends kijkt. Hij houdt van een klassieke stijl en heeft een zeer uitgesproken smaak, zéker qua schoenen. Zijn collectie bevat dus alle schoenen die hij mooi vindt en graag draagt.

Wat is het idee achter de schoenen van Robert? 

Robert houd van een Italiaanse en klassieke stijl. Het Italiaanse komt terug in de leest van de nette schoenen waarbij de schoen zichtbaar een strakke punt heeft. De mocassins geven van nature al een zuid Europese vibe mee en zijn klassiek gehouden met een klein goud/messing detail. Dit messing detail komt ook in de nette schoen weer terug. Bij de sneaker houdt Robert enorm van een mooie klassieke look met ook een klein detail wat net anders is. Daar komen weer de suède kleur terug van de mocassins. Zo is het allemaal een mooie samenhangende collectie!

Je hebt nu je eigen mini & me collectie. Hoe is dit idee tot stand gekomen?

Toen ik zwanger was en de collectie van vorig jaar mocht ontwerpen droomde ik daar stiekem al over... En toen ik mijn idee bij de eerste brainstorm sessies bij Manfield neerlegde waren ze direct enthousiast! Ik vind zelf niks leukers dan een twinning item met Juliëtte dragen. En het leuke is, is dat je het mini me schoentje voor jezelf met elke soort look kan combineren, omdat we een sneaker, pump, ballerina én loafer.

Waar zijn jullie het meest trots op?

Dat je echt onze stijl duidelijk in deze collecties ziet. Daarnaast was dit heel erg leuk om te doen als man en vrouw. We hadden nog nooit op deze manier samengewerkt dus het was een compleet nieuwe ervaring!

En dan nu weer een hele lastige vraag… welke schoenen en accessoires zijn jullie favoriet en waarom?

Annic: “Mijn favoriet?! Uhmmmm… Tja, 1 favoriet vind ik wel heel erg moeilijk kiezen, maar dan ga ik voor de ballerina’s. Beide ben ik zó blij mee. Niet alleen qua print en materialen, maar ook qua pasvorm. Hij zit als een pantoffel, maar geeft elke look dat stijlvolle Parisiene gevoel.”

Robert: “Mijn favoriete schoen is toch wel de mocassin. Doordat hij overal goed bij staat is het een heerlijke schoen om in de lente en zomer te dragen onder een korte broek, jeans én nette broek. Hij geeft ook die lekkere mediterraanse vibe af waar ik zo van houd!” 

2112 beoordelingen
9.1